Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

V nedohraném utkání porazil Liberec Dinamo Bukurešť a je blízko postupu

Bukurešť - Úvodní zápas fotbalistů Liberce ve čtvrtém předkole Evropské ligy na půdě Dinama Bukurešť byl dnes předčasně ukončen v 88. minutě kvůli výtržnostem diváků za stavu 2:0 pro český klub. Liberec má každopádně blízko k postupu do základní skupiny. Osudem nedohraného utkání se nejspíš bude zabývat disciplinární komise UEFA, odveta se hraje za týden. Další informace najdete také na fotbalživě.cz.

Slovan začal až překvapivě aktivně. Zkušeně držel míč a vůbec nepustil domácí do očekávaného úvodního náporu. Odměna v podobě vedoucího gólu přišla po pěti minutách. Keričův rychlý únik sice ještě obrana Dinama zblokovala, ale míč se dostal ke Gebre Selassiemu, jehož povedený centr z pravé strany poslal do sítě přesnou hlavičkou přes gólmana Dolhu Liška.

Dinamo poprvé zahrozilo v 17. minutě tečovanou přízemní střelou v podání N'Doyeho, po které následoval rohový kop. Jinak ale Severočeši dál pokračovali v aktivním výkonu. V 19. minutě utekl po levé straně Vulin a Papouškovi chyběl jen kousek, aby k němu prošel balon.

Dinamo působilo nervózním dojmem a domácí fanoušci, kteří nakonec patnáctitisícové hlediště zdaleka nezaplnili, dávali stále více najevo svoji nespokojenost. Jedinou vážnou šanci si rumunský celek vytvořil deset minut před pauzou. Za hranicí vápna napřáhl Adrian Cristea a Hauzr jen konečky prstů vytáhl ránu nad břevno.

V závěru poločasu sice Dinamo zvýšilo obrátky, ale z tlaku vytěžilo jen několik centrů. Domácí pokračovali v náporu i po příchodu z kabin. V 50. minutě se Torje marně dožadoval penalty, za chvíli ve velké šanci vychytal N˙doyeho Hauzr. Tlak Dinama po hodině hry sílil. Libereckým se nedařilo držet balon a na jejich branku se začal valit jeden útok za druhým. Hodně agilní byl především střídající Andrej Cristea. Jeho akci a následný závar vyřešil v 66. minutě až stoper Holeňák, který v tísni odvrátil na roh. Vzápětí hlavičkoval vedle Niculae.

Domácí fanoušci prohru neunesli

Liberci se po patnácti minutách podařilo z velkého sevření vymanit a závěr naprosto ovládl. V 82. minutě ještě Liška trefil vnější tyč, ale v 84. minutě už střídající Blažek z otočky nezaváhal a pojistil vedení, což domácí příznivci neunesli. V závěru utkání jeden z domácích fanoušků vběhl na hřiště, vytrhl rohový praporek u liberecké branky a začal s ním pobíhat po trávníku. Na hrací plochu pak vtrhli další diváci a hostující fotbalisté zasypáni sprškou kamení a různých předmětů se dali na úprk do kabin.

Josip Čorič (Liberec) a Ousmane Ndoye (Dinamo Bukurešť)
zdroj: AP autor: ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články