Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

V Moldavsku nemůžeme nic podcenit. Chceme navázat na výkon s Polskem, řekl Šilhavý

Fakt, že je česká reprezentace v kvalifikačním duelu o postup na mistrovství Evropy 2024 v Moldavsku jednoznačným favoritem, trenér Jaroslav Šilhavý pochopitelně vnímá. Na tiskové konferenci zdůraznil, že národní tým je nastaven tak, aby soupeře nepodcenil. Myslí si, že po pátečním vítězství 3:1 nad Polskem získali jeho svěřenci výhodnější pozici ve skupině. Přímý přenos utkání Moldavsko – Česko sledujte v pondělí od 20:15 na ČT sport a ČT sport Plus.

"Je to příjemné, když se vyhraje. Lidi měli také radost, což je pro všechny dobře. To už je ale historie. Máme tři body, což je super - ty už nám nikdo nevezme. Zítra budou ležet na hřišti další tři body. Samozřejmě jsme favorité, ale v žádném případě nemůžeme nic podcenit a jsme tak nastavení," řekl Šilhavý.

"Chceme hlavně potvrdit vítězství s Polskem. Reprezentace Moldavska má řadu šikovných hráčů a v žádném případě je nepodceníme, to by byl špatný postup. Jednoznačně chceme navázat na výkon a výsledek s Polskem a v pondělním zápase to ukázat. Nepochybuji, že hráči, kteří budou na hřišti, tam nechají všechno. Určitě je nenecháme něco podcenit. Nemyslím si, že jsou tak nastavení," pokračoval jednašedesátiletý kouč.

Triumf nad Poláky nechtěl přeceňovat. "Cenným výsledkem s Polskem jsme získali výhodnější pozici ve skupině. S Polskem to byl ale jen jeden zápas, do konce jich je hodně. Naše vítězství má cenu, ale zítra je další zápas a na to musíme navázat. Chceme postoupit, to znamená první nebo druhé místo," prohlásil Šilhavý.

O tom, zda postaví stejnou sestavu jako v pátek, nechtěl spekulovat. "Všichni hráči jsou k dispozici. Pokud se nestane nic na tréninku nebo přes noc, můžu počítat se všemi. Nechci tady říkat dopředu sestavu, ani hráči ji zatím nevědí. Nikdy jsem to nedělal," zdůraznil někdejší hráč Slavie, Drnovic nebo Žižkova.

Čeští fotbalisté oslavují gól v utkání kvalifikace ME
zdroj: REUTERS

Moldavsko vstoupilo do kvalifikace domácí remízou 1:1 s Faerskými ostrovy. "Moldavsko si zasloužilo dát víc gólů, protože celý poločas mělo převahu. Nakonec aspoň vyrovnalo. Myslím si, že proti nám budou mít velkou motivaci. Mají řadu šikovných fotbalistů, chtějí hrát kombinační fotbal. Cesta k vítězství povede přes maximální zaujetí, přístup, tempo hry a intenzitu. To nás může dovést do vítězného konce," podotkl Šilhavý.

Z kádru Moldavska ocenil útočníka Iona Nicolaesca, který proti Faerským ostrovům zařídil domácím v závěru z penalty alespoň bod. "Je velice nebezpečný, rychlý, vyspělý, hraje izraelskou ligu (za Beitar Jeruzalém). Mimo hráče z obrany si Moldavané dovolují jeden na jednoho, nebojí se. Fotbal hrát umí," uvedl bývalý trenér Plzně, Dukly nebo Slavie.

V říjnu 2002 byl v Kišiněvě jako Brücknerův asistent u vítězství 2:0. "Byla to krátká návštěva. Bylo špatné počasí, zima, všechno bylo nepříjemné. Déšť způsobil velké louže. Pan Brückner to někdy dával k dobrému, že se změnila taktika. Kombinace nešla, takže se to překopávalo. Vyhráli jsme 2:0, ale jednoduché to nebylo, soupeř byl houževnatý. Byl to vstup do kvalifikace na Euro 2004 v Portugalsku," zakončil Šilhavý.

Je nám líto, video expirovalo.
Fotbal Extra: Varovali jsme kluky, aby Moldavsko nepodcenili

Předpokládané sestavy:

Moldavsko: Railean - Revenco, Craciun, Mudrac, Posmac, Platica - Motpan, Rata, Caimacov, Damascan - Nicolaescu.

Česko: Vaclík - Coufal, Holeš, Brabec, D. Jurásek - Souček, Král - Čvančara, Barák, Hložek - Kuchta.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články