Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

V Mladé Boleslavi se gólu dočkali až v nastavení, Jablonec odjíždí zklamaný

Dlouho to vypadalo, že utkání mezi Mladou Boleslaví a Jabloncem skončí smírně a bez branek. Hostující Severočeši ale ve třetí minutě nastavení nedokázali zastavit Tomáše Přikryla a domů odjíždí bez bodu. 

Vlastimil Hrubý
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

První velkou šanci zápasu si vytvořili domácí, když Komličenko běžel sám na brankáře, kličkou ho obešel a z úhlu mířil do prázdné branky, ale vracející se Břečka míč odkopl a připravil tak ruského kanonýra o 21. gól sezony.

Jinak ale měl více ze hry Jablonec. V 17. minutě dokonce dal branku Vatajelu, ale rozhodčí těsně předtím odpískali ofsajd Sobola a nenechali akci dohrát. Situaci tak nemohlo ani přezkoumat video.

Na druhé straně zahrozil Přikryl, ale jinak se hrálo převážně u vápna Mladé Boleslavi. Kubistu v dobré pozici zablokoval jeden z obránců, neuspěl ani Doležal a při závaru v závěru poločasu po rohovém kopu zahodil dobrou pozici Holeš.

Mladá Boleslav do druhé půle nasadila čerstvou posilu ze Slavie Mešanoviče a nápor Jablonce se povedlo otupit. Severočeši tak zahrozili jen táhlou střelou Kubisty. Častěji to ale vřelo pro hostující brankou. Další střídající hráč Bucha svou premiéru v boleslavském dresu mohl oslavit gólem, ale vydřenou střelu mu zablokovala obrana.

Do velké šance se pak dral Mešanovič, jenže zblízka těsně minul branku. Vzápětí také na druhé straně těsně minula branku tečovaná střela Trávníka. Rozhodnout mohl Přikryl, ale z šesti metrů ve vyložené šanci přestřelil.

Vše si Přikryl vynahradil v nastaveném čase, kdy při závaru zůstal nehlídán a úspěšnou dorážkou rozjásal domácí fanoušky. Pro ofenzivního záložníka to byla čtvrtá ligová branka v sezoně.

FK Mladá Boleslav - FK Jablonec 1:0 (0:0)

Branka: 90.+3 Přikryl. Rozhodčí: Proske - Paták, Ratajová - Franěk (video). ŽK: Mešanovič, Matějovský - Trávník, Vatajelu. Diváci: 2956.

M. Boleslav: Šeda - Křapka, Takács, Hájek, Fulnek - Hubínek, Tatajev (65. Bucha) - Přikryl, Matějovský, Ladra (46. Mešanovič) - Komličenko. Trenér: Weber.

Jablonec: Hrubý - Holeš, Hovorka, Břečka, Sobol - Kubista, Považanec - Acosta (89. Plestil), Trávník, Vatajelu - Doležal. Trenér: Rada. 

Jozef Weber (trenér M. Boleslavi): "Máme neskutečnou radost, protože jsme porazili velmi kvalitního soupeře. A když dáte branku takto v nastavení, tak to musíte označit za šťastné vítězství. Navíc neodpovídá ani průběhu, kdy Jablonec hrál velmi dobře. Po vystřídání se naše hra zvedla. Zvažoval jsem i vystřídání Přikryla, asistenti mě ale zastavili. Tomáš se nám odměnil brankou. I když to vypadalo na 0:0, tak to bylo atraktivní utkání nahoru dolů, kdy se to oba týmy snažily rozhodnout. Přiblížili jsme se první šestce, ale pořád je na dostřel i ta poslední skupina. Musíme zůstat pokorní."

Petr Rada (trenér Jablonce): "Dnes to pro nás bylo hodně hořké. Prohráli jsme se závěrečným hvizdem. Celkově jsme byli dominantnější, měli jsme více šancí. Lépe jsme se pohybovali, byli jsme lepší. Bohužel nás tížilo neproměňování šancí, za což jsme byli v závěru potrestaní. Měli jsme tam odkopnout míč, ale domácí byli důraznější. Pro nás velké zklamání po tom výkonu. Jejich hru oživil Mešanovič, který je svou pohyblivostí nepříjemný. Měl jsem ho v Jihlavě a znám ho. Ale i tak jsme měli ve druhé půli ještě větší šance a měli jsme to dovést minimálně k remíze."

Hlavní zprávy

Nejčtenější články