Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

V Maďarsku bude chytat Drobný, v útoku zkusí Bílek Kozáka s Vydrou

Budapešť - Poprvé od loňského května dostane brankář Jaroslav Drobný šanci v základní sestavě fotbalové reprezentace. Ve středečním přípravném utkání v Maďarsku premiérově v kariéře od začátku nastoupí i záložník Josef Hušbauer. Na hrotu útoku se vedle sebe také poprvé představí Libor Kozák s Matějem Vydrou. Reprezentační trenér Michal Bílek netají, že středeční zápas chce pojmout především jako test. A právě nasazení Drobného, který je trpělivým náhradníkem dlouholeté jedničky Petra Čecha, je jedním z experimentů při skládání zahajovací jedenáctky.

Jaroslav Drobný
zdroj: ČTK autor: Stanislav Peška

"Utkání je pro nás důležitou zkouškou. Musíme situaci vnímat tak, že je začátek sezony, a chceme vidět v akci co možná nejvíc hráčů. Výsledek je důležitý, ale v této fázi ne zcela směrodatný. Samozřejmě chceme hrát na vítězství, protože víme, co se děje, když nám přátelák nevyjde," uvedl Bílek, jehož tým už několikrát po špatných výsledcích v přípravných duelech stihla velká kritika. Varováním pro reprezentaci je i skutečnost, že loni v červnu v generálce před Eurem Maďarsku podlehla 1:2.

"Reprezentace je pod drobnohledem, všechno se rozebírá. A my potřebujeme jít do konce kvalifikace v klidu. Rádi bychom tady uhráli takový výsledek, který nás povzbudí," prohlásil Bílek, který se musí obejít bez některých klíčových hráčů, volno dostali kapitán Tomáš Rosický i jeho zástupce Čech. Mimo hru je i důležitý záložník Hübschman. Proto je Bílek zvědavý na hráče, kteří se jejich role mají zhostit.

Je nám líto, video expirovalo.
Reprezentace nastoupí v Maďarsku s novým útokem

Při skládání obrany Bílek nakonec neukázal na plzeňského obránce Davida Limberského, který má na začátku sezony velké herní vytížení. Příležitost naopak dostal stoper Marek Suchý. Ten naopak ve Spartaku Moskva zatím neodehrál ani minutu. "Máru Suchého chceme vidět. A to samé platí třeba i pro záložníka Hušbauera, který toho s námi zatím tolik neodehrál. Třeba pro něj může být utkání v Maďarsku dobrou zkouškou," řekl reprezentační kouč.

Bílek hodlá vsadit na herní model se čtyřmi středovými hráči, s nímž Češi vyrukovali také do posledních kvalifikačních zápasů proti Arménii a Itálii. "Když jsme v těch utkáních dobře obsadili střed pole, tak nám to vyšlo. Proto to necháváme být," uvedl Bílek. Na hrotu útoku také vedle sebe poprvé vyzkouší Kozáka s Vydrou, novou akvizicí anglického West Bromwiche. "Spojení Vydry s Kozákem může být variantou i pro nejbližší kvalifikační zápas proti Arménii. Ale v akci chci vidět všechny čtyři útočníky," dodal Bílek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články