Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
HC Oceláři Třinec - HC Dynamo Pardubice

V LM půjdou za postupem tři velkokluby, Bayern hostí Neapol

Praha - Před Realem Madrid, Bayernem Mnichov a Benfikou Lisabon se otevírá šance zajistit si v předstihu postup do osmifinále fotbalové Ligy mistrů. Celý trojlístek velkoklubů může mít jistotu už dnes: Benfiku a Real posune dál jakékoliv vítězství nad Basilejí a Lyonem, Bayern potřebuje vyhrát nad Neapolí a doufat, že Manchester City neporazí Villarreal. Právě utkání mezi Bayernem a Neapolí můžete sledovat na ČT4 a sportživě.cz v přímém přenosu.

Utkání Neapol - Bayern Mnichov
zdroj: AP

Zatím stoprocentně úspěšnému Realu by dokonce za jistých okolností stačila i remíza, kdyby Ajax Amsterodam v souběžně hraném utkání nezískal tři body s Dinamem Záhřeb. "Bílý balet" jako jediný tým v LM neztratil ani bod a navíc ještě neinkasoval, svoji suverénní jízdu by rád prodloužil i s Lyonem, který před dvěma týdny v Madridu podlehl vysoko 0:4.

Francouzský velkoklub se bojí, aby uhájil druhé místo, protože v polovině základní skupiny má stejnou bilanci jako Ajax. Lyon, který v minulé sezoně vypadl s Realem v osmifinále, tak ví, že musí doma zabrat. Bude to už desáté utkání Realu s Lyonem, který zatím španělskému královskému klubu podlehl jen dvakrát.

"Lyon je všechno, jen ne snadný soupeř. Ale my odvádíme dobrou práci," řekl kouč Realu José Mourinho, jehož hvězdný soubor vyhrál posledních osm soutěžních zápasů. Teď by si přál, aby Real také poprvé v historii vyhrál v Lyonu. Ten bude citelně oslabený: chybět mu budou zranění ofenzivní tahouni Lisandro López, Michel Bastos a Pied, mimo hru je také záložník Grenier a nejistý je start beka Cissokha. Real se musí obejít bez stopera Carvalha a ani záložník Kaká není úplně fit.

Postup by rád slavil také Bayern. Lídrovi bundesligy dodává optimismus i fakt, že Neapol v Německu nikdy nedokázala zvítězit. Bayenu by už mohli pomoci uzdravení klíčoví hráči Schweinsteiger a Van Byuten. Bayern spoléhá na domácí prostředí: v Allianz Areně neprohrál posledních osm zápasů při impozantním skóre 33:0. Neapol, která bude znovu spoléhat na slovenského špílmachra Marka Hamšíka, věří, že hodí za hlavu nepřesvědčivé výsledky z ligy, kde vyhrála jediný z posledních čtyř zápasů.

Ve druhém utkání skupiny hostí Villarreal, který stále čeká na první bodový zisk, Manchester City. Hosté sice září v domácí soutěži, v níž vládnou s pětibodovým náskokem, ale v LM získali zatím jen čtyři body.

Opačný problém má milánský Inter. Šampioni Ligy mistrů z roku 2010 sice svoji skupinu vedou s šestibodovým ziskem, ale v Serii A se krčí až na sedmnáctém místě. Teď Inter hostí Lille s českým stoperem Davidem Rozehnalem a rád by odčinil také úvodní domácí kolaps s Trabzonsporem, jenž i s českým bekem Ondřejem Čelůstkou v dalším duelu skupiny B hostí CSKA Moskva. Tomu stále chybí zraněný útočník Tomáš Necid. Oba týmy zatím mají shodně po čtyřech bodech.



Ve skupině C překvapivě nedominuje Manchesteru United, který se dívá s dvoubodovým odstupem na vedoucí Benfiku. Kouč United Alex Ferguson před duelem s Otelulem Galati, který je stále bez bodu, nehodlá nic ponechat náhodě a vsadí na nejsilnější možnou sestavu. "Potřebujeme zvítězit, to je bez jakékoliv diskuse. Pak budeme mít všechno ve svých rukou, zvlášť, když ještě hrajeme s Benfikou doma," připomněl Ferguson. Nasadit nemůže pouze stopera Vidiče, který pyká za minulé vyloučení v Rumunsku.

Středeční program: Skupina A: Bayern Mnichov - Neapol, Villarreal - Manchester City. Skupina B: Trabzonspor (Čelůstka) - CSKA Moskva (zraněný Necid), Inter Milán - Lille (Rozehnal). Skupina C: Manchester United - Otelul Galati, Benfica Lisabon - Basilej (Kováč). Skupina D: Ajax Amsterodam - Dinamo Záhřeb, Lyon - Real Madrid.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články