Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

V Lize mistrů nastává boj o poslední tři postupová místa

Praha - Poslední tři volná místa v osmifinále fotbalové Ligy mistrů budou ve hře ve středečních závěrečných zápasech základních skupin. Napjatá atmosféra bude především ve skupině H, kde nemá jistotu postupu ani jeden tým. Nejblíže k němu má Šachtar Doněck s Tomášem Hübschmanem, kterému stačí neprohrát s Bragou o více než tři góly. Naopak Arsenal potřebuje zvítězit nad Partizanem Bělehrad. Ve skupině E bojují o zbylé postupové místo Basilej a AS Řím, kterému stačí získat v utkání s Kluží bod. Přímý přenos utkání Real Madrid - Auxerre vysílá od 20:45 program ČT2 nebo web SportŽivě.cz.

Arsenal si postup zkomplikoval porážkami na půdě Šachtaru a v Braze. Doma by ale měl tým Tomáše Rosického účast mezi 16 nejlepšími celky potvrdit. Především proto, že z posledních 32 domácích zápasů v Lize mistrů prohrál jediný. Navíc se mu ještě nikdy nestalo, aby v nejprestižnější evropské soutěži prohrál tři utkání za sebou. Naopak Partizan nevyhrál ani jedno z dosavadních 11 utkání.

Jak moc je skupina vyrovnaná, napovídá i fakt, že Braze nemusí k postupu stačit ani čtvrtá výhra za sebou. Pokud by se tak stalo, byla by prvním týmem v historii, který by nepostoupil, přestože získal 12 bodů.

Ve skupině F na sebe narazí dva postupující celky Marseille a Chelsea. Prestižní souboj to bude především pro útočníka Didiera Drogbu, který do Londýna zamířil právě z Marseille. "Jsem teď plný emocí a opravdu netuším, jak se s návratem na stadion Vélodrome vyrovnám. Je to poprvé, co jsem v podobné situaci, ale věřím, že to zvládnu," prohlásil Drogba, který je stále miláčkem fanoušků Marseille. Sám v minulosti řekl, že by se chtěl jednou do přístavního města vrátit a ukončit zde svou kariéru.
 
Londýnský celek do utkání zřejmě nasadí nejsilnější možnou sestavu včetně brankáře Petra Čecha, protože se potřebuje herně chytit po posledních nevydařených zápasech v anglické lize. Pokud Chelsea vyhraje, stane se teprve pátým týmem v historii, který zvítězí ve všech šesti utkáních ve skupině. Dosud se to podařilo jen Barceloně, AC Milán, Paris St. Germain a Spartaku Moskva. Zároveň by šlo o její jubilejní padesáté vítězství.


Žilina se pro změnu v případě neúspěchu v domácím střetnutí se Spartakem Moskva může stát šestým týmem, který ve skupině nevybojoval ani bod. Navíc pokud svěřenci českého trenéra Pavla Hapala inkasují více než dvě branky, budou prvním týmem v historii, který dostane více než 20 gólů.



Zápis do historii může udělat i Real Madrid, který se může stát prvním týmem, který nastřílí v Lize mistrů 300 branek. Stačí mu k tomu v souboji s Auxerre jediný zásah. Další účastník skupiny E AC Milán potřebuje v utkání proti Ajaxu Amsterodam vstřelit tři branky, aby překonal hranici 200 vstřelených gólů, což se dosud kromě Realu povedlo již jen Manchesteru United, Barceloně a Bayernu Mnichov.

Program středečních zápasů Ligy mistrů

Skupina E:
Bayern Mnichov - Basilej, Kluž - AS Řím. 

Skupina F:
Olympique Marseille - Chelsea (Čech), Žilina (Hapal - trenér, Šourek, Rilke, Vyskočil) - Spartak Moskva (Suchý).

Skupina G: 
Real Madrid - Auxerre, AC Milán (Jankulovski) - Ajax Amsterodam. 

Skupina H:
Arsenal (Rosický) - Partizan Bělehrad (Nova Sport), Šachtar Doněck (Hübschman) - Braga.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články