Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

V Lize mistrů končí Barcelona. Chelsea neporazila Zenit a přišla o vítězství ve skupině

Závěrečné kolo skupinové fáze Ligy mistrů se fotbalistům Chelsea nepodařilo. V Petrohradu s místním Zenitem pouze remizovala 3:3 a přišla o prvenství ve skupině H. Na první místo se posunul Juventus domácí výhrou 1:0 s Malmö. V soutěži končí po porážce 0:3 s Bayernem hráči Barcelony. Vinou hustého sněžení musel být odložen duel Bergama s Villarrealem.

César Azpilicueta
zdroj: ČTK/AP

Barcelona potřebovala k postupu v Mnichově zvítězit, Bayern si ale stoprocentní bilanci vzít nenechal a uspěl i v šestém utkání v sezoně "milionářské" soutěže. O výsledku rozhodly dva góly z konce úvodního dějství, prosadili se dělovkou z dálky Sané a hlavičkou z krkolomné pozice Müller, jenž jako osmý hráč historie nasázel v Lize mistrů 50 branek. Po změně stran přidal pojistku Musiala.

O bod před Barcelonu se dostala Benfica, která vybojovala postup vítězstvím nad outsiderem skupiny Dynamem Kyjev. Portugalský celek uklidnily brzké trefy Jaremčuka a Gilberta a domácí už si výsledek pohlídali.

Utkání v Bergamu mělo začít stejně jako dalších pět zápasů závěrečného kola základních skupin v 21:00. Anglický sudí Anthony Taylor ale kvůli zasněžené ploše nejprve odsunul výkop o dvacet minut a později kvůli přetrvávajícímu hustému sněžení utkání definitivně odložil. Duel je přímým soubojem o druhé postupové místo, domácí Atalanta potřebuje zvítězit. 

Gólově bohatý večer v Petrohradu odstartoval už po 83 sekundách hry po rohovém kopu Werner, který se postaral o nejrychlejší trefu "Blues" v Lize mistrů. Zenit ještě do pauzy skóre otočil zásluhou Claudinha a Azmúna, favorit ale odpověděl v 62. minutě, kdy Werner připravil snadnou pozici pro Lukakua.

V 85. minutě zařídil další "otočku" druhým gólem sám německý reprezentant, poslední slovo ale měli domácí. Jerochin se v nastavení parádně položil do voleje a z hranice vápna nedal Arrizabalagovi šanci.

Chelsea stačilo vzhledem k lepší vzájemné bilanci uhrát alespoň stejný výsledek jako Juventus, "Stará dáma" ale zaváhání rivala využila. O výhře turínského velkoklubu rozhodla Keanova hlavička z 18. minuty. Juventus vyhrál základní skupinu počtvrté v řadě a bude při losu play-off mezi nasazenými týmy.

Ve skupině G mohly postoupit před posledním kolem všechny čtyři týmy, nakonec slaví oba celky, které měly nejvýhodnější startovní pozici. Lille si pohlídalo první místo přesvědčivou výhrou 3:1 ve Wolfsburgu. "Dogy" zvítězily potřetí v řadě.

Salcburku stačila k vítězství nad Sevillou jediná branka, v 50. minutě ji obstaral po pohledné kombinaci Okafor. Sevilla potřebovala k postupu tři body, snahu alespoň o vyrovnání jí ale ztížilo Jordánovo vyloučení ze 64. minuty. Španělský celek obsadil třetí místo a zahraje si Evropskou ligu.

Fotbalová Liga mistrů - 6. kolo základních skupin:

Skupina E:

Benfica Lisabon - Dynamo Kyjev 2:0 (2:0)

Branky: 16. Jaremčuk, 22. Gilberto. Rozhodčí: Aytekin (Něm.).

Bayern Mnichov - FC Barcelona 3:0 (2:0)

Branky: 34. Müller, 43. Sané, 62. Musiala. Rozhodčí: Hategan (Rum.).

Skupina F:

Manchester United - Young Boys Bern 1:1 (1:1)

Branky: 9. Greenwood - 42. Rieder. Rozhodčí: Bastien (Fr.).

Utkání Bergamo - Villarreal bylo odloženo kvůli sněhu.

Skupina G:

Salcburk - FC Sevilla 1:0 (0:0)

Branky: 50. Okafor. ČK: 64. Jordán (Sevilla). Rozhodčí: Vinčič (Slovin.).

Wolfsburg - Lille 1:3 (0:1)

Branky: 89. Steffen - 11. Yilmaz, 72. David, 78. Gomes. Rozhodčí: Orsato (It.).

Skupina H:

Juventus Turín - Malmö 1:0 (1:0)

Branka: 18. Kean. Rozhodčí: Peljto (Bosna).

Zenit Petrohrad - Chelsea 3:3 (2:1)

Branky: 38. Claudinho, 42. Azmún, 90.+4 Jerochin - 2. a 85. Werner, 62. Lukaku. Rozhodčí: Gözübüyük (Niz.).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články