Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

V Lize mistrů jako na MS. V prodloužení se může počtvrté střídat

Pravidlo o možnosti čtvrtého střídání v případě prodloužení se na fotbalovém mistrovství světa v Rusku osvědčilo. Od nadcházející sezony ho proto zavádí i UEFA do svých klubových soutěží včetně Ligy mistrů a Evropské ligy.

Sergio Agüero z Manchesteru City je střídán Gabrielem Jesusem
zdroj: ČTK/AP/ autor: Rui Vieira

Dosud platilo, že kluby mohou v zápase střídat maximálně třikrát. Nově však budou moci ve vyřazovací fázi v zápasech, které dojdou do prodloužení, nasadit i čtvrtého hráče. V případě, že trenéři během normální hrací doby nevyužijí všechna tři střídání, přenesou si je spolu se čtvrtým do prodloužení. Na soupisce může být připraveno na střídání sedm hráčů, v případě finále pak dvanáct.

UEFA navíc v mládežnických soutěžích bude zkoušet variantu s hned pěti střídáními, přičemž tři platí pro normální hrací dobu a čtvrté pro prodloužení. Pokud ale ke střídání dojde v poločase či v přestávkách před prodloužením, tak lze počet střídání navýšit až na pět.

Pravidla nově budou v soutěžích UEFA umožňovat elektronickou komunikaci mezi členy realizačního týmu za účelem ochrany hráčů a možnosti lepší taktiky vedení zápasů. Musí k tomu ale použít jen schválenou techniku v podobě malého mobilního zařízení (např. mikrofon, sluchátka, mobil, hodinky, tablet, laptop). Pokud bude použita neschválená technologie, bude takový člen týmu z lavičky vykázán.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články