Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

V Liberci euforie nehrozí, říkají hráči po vítězství na Dukle

Praha - Střízlivé nadšení vládne v táboře libereckých fotbalistů po včerejší výhře 2:1 na hřišti pražské Dukly, po níž Severočeši sedm kol před koncem soutěže získali vedení v lize. Hráči Slovanu jsou rádi, že okamžitě využili zaváhání pražské Sparty a vystřídali ji v pozici lídra. Všichni ale svorně odmítají předčasnou euforii. K titulu prý ještě vede dlouhá cesta, napovědět podle nich ovšem může příští kolo a vzájemná bitva se Spartou. Na tu nyní mají Severočeši dvoubodový náskok.

Utkání Dukla - Liberec
zdroj: ČTK autor: Stanislav Peška

"Je čest vést ligu, jsme za to šťastní, ale před námi je ještě dlouhá cesta," řekl novinářům obránce Theodor Gebre Selassie po vítězství na Julisce.

Liberečtí hráči dobře věděli, jaká šance se před nimi otevírá. V podvečer neodolali a cestou na zápas ladili zprávy z Letné, kde dosud vedoucí Sparta překvapivě prohrála s Příbramí a po třetí jarní prohře nabídla Liberci cestu na první místo. "V autobuse jsme měli rozdělané různé tablety a věděli jsme, že Sparta prohrála. Abych řekl pravdu, nepřekvapilo mě, že s Příbramí prohrála. Čekal jsem a doufal, že Příbram vyhraje. Jsem moc rád, že jsme to využili," uvedl záložník Lukáš Vácha. Sparťanské klopýtnutí však zaskočilo tahouna Slovanu Jiřího Štajnera. "Nenapadlo mě, že by zrovna doma s Příbramí mohli prohrát," řekl autor druhé branky hostů.

Po triumfu proti Dukle Liberečtí zářili štěstím, hlavy v oblacích ale nemají. "Nás drží při zemi (záložník) Tomáš Janů. V Liberci je to obecně nastavené tak, že žádná euforie uvnitř týmu nehrozí. Teď jsme první, ale do konce ligy chybí sedm zápasů, to je velká porce bodů," řekl Vácha.

Liberec teď střeží před Spartou dvoubodový náskok. Sobotní vzájemné klání podle Severočechů už může napovědět dost o tom, který tým si může dělat zálusk na titul. "Že bychom vyhráli a měli už pět bodů náskok? To jsme zase strašně daleko v těch spekulacích... Ale ten zápas může něco naznačit," řekl Vácha. "I kdybychom o těch pět bodů vedli, zdaleka nic rozhodnutého nebude," reagoval Štajner.

Pro liberecký tým se prý po posunu do čela ligy nic nemění. "Nechceme kalkulovat, nedívám se na to, jaký máme náskok. V Žilině jsem zažil, že jsme také byli první, řešili jsme, kolik je kol do konce a kolik bodů máme k dobru, a nakonec jsme o první místo přišli," uvedl záložník Emil Rilke. Liberečtí každopádně svorně tvrdí, že příští utkání se Spartou bude vrcholem sezony. "Bude to zápas roku, lístky jdou na dračku," těšil se Štajner.

Je nám líto, video expirovalo.
Dukla - Liberec
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články