Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

V Juventusu děláme fotbal, a to mě baví, říká Pavel Nedvěd a vzpomíná, jak hrál proti Brazílii

Sváteční přátelák s Brazílií si v pražském Edenu nenechal ujít ani Pavel Nedvěd. A nejen proto, že ho zajímalo, v jakém světle se představí český tým i jeho hvězdný soupeř. Ve výběru trenéra Titeho totiž nechybělo jméno Alexe Sandra. Obránce Juventusu zamířil s Nedvědem ve středu přímo do Turína.

Držitel Zlatého míče 2003 se s reprezentací Brazílie utkal v až do úterý jediném vzájemném zápase s národním týmem v samostatné historii. Stalo se tak v roce 1997 na osmičlenném Konfederačním poháru FIFA.

Více o utkání ČR - Brazílie v novém Fotbal fokus podcastu:

Reprezentace postoupila v saúdskoarabském Rijádu ze čtyřčlenné základní skupiny poté, co remizovala s Jihoafrickou republikou 2:2, s Uruguayí prohrála 1:2 a nad Spojenými arabskými emiráty zvítězila vysoko 6:1. Právě v tomto utkání se na výhře podílel Nedvěd dvěma góly.

V semifinále už proti výběru Dušana Uhrina, který byl o rok předtím slavně stříbrný na Euru, stála Brazílie. V ní byly rovněž tváře, které v roce 1994 ovládly světový šampionát.

Je nám líto, video expirovalo.
Nedvěd: Češi se musí fotbalem hlavně bavit

"Vybaví se mi fantastický zážitek. Hrát proti Brazilcům se vám povede jednou, maximálně dvakrát za život," vzpomíná s odstupem více než dvou dekád Nedvěd. "Tam jsme poznali, kolik nám ještě chybí do světových hráčů. Balon nám moc nepůjčili a spíš jsme za nimi běhali," dodal šestačtyřicetiletý famózní záložník.

Češi na góly Romária a Ronalda nenašli odpověď. "Poločas jsme drželi, to bylo 0:0. Měli jsme jednu, dvě gólové šance. Musím přiznat, že převaha byla obrovská," přidal další tehdejší člen mužstva a legendární kanonýr Pavel Kuka.

V boji o třetí místo už ale byli Češi úspěšnější. Pamatujete si to jméno? Jedinou branku v duelu proti Uruguayi si připsal Edvard Lasota.

Nedvěd nyní mohl sledovat druhý zápas českého týmu proti Brazílii. Viděl už i sobotní utkání s Panamou. "Ten měl velkou kvalitu. A měli co dělat, aby uhráli, co uhráli," poukázal na remízu 1:1. "Mají hrozně talentu a já na ně moc rád koukám," dodal ještě před výkopem v Edenu viceprezident Juventusu.

Sezonu italského velkoklubu zatím hodnotit nechce. Logicky. Suveréna Serie A čeká ještě mimo jiné důležitá čtvrtfinálová bitva v Lize mistrů. V cestě bude Juventusu stát Ajax Amsterdam, který v osmifinále senzačně vyřadil vítěze posledních tří ročníků Real Madrid.

"Na hodnocení je ještě čas. Máme vytyčené cíle a jdeme za nimi. Moc nám samozřejmě pomohlo vítězství v Lize mistrů (v odvetě osmifinále díky hattricku Ronalda 3:0 proti Atléticu Madrid, pozn red.)," řekla někdejší opora Sparty i Lazia v rozhovoru pro ČT sport.

Vypadal velmi spokojeně. Aby také ne. "Bylo to fajn, protože se od nás očekává hodně, máme vysoké cíle. Není to jednoduché, je tam každodenní stres a touha vítězit. Děláme fotbal, baví mě to," usmál se Nedvěd.

Do Čech se podle svých slov dostane velmi málo, i tak ale plánuje hrát za Skalnou. "Zatím mi to vyšlo dvakrát. Jsem tady kvůli Alexi Sandrovi. Vezu si ho k nám do Turína. Spojuji příjemné s užitečným," hlásil před utkáním s kanárky. Ve středu už s osmadvacetiletým obráncem rychle zamířil směr Itálie.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články