Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Studio Time Out

V Indonésii zemřel na infarkt fotbalový trenér Janů

Surabaya (Indonésie) - Český fotbalový trenér Miroslav Janů zemřel ve věku 53 let v Indonésii na infarkt. Bývalý hráč a kouč Slavie trénoval tamní klub Persebaya 1927, v Indonésii strávil většinu trenérské kariéry. Podle indonéských médií si v 9:30 tamního času začal Janů stěžovat na bolesti v hrudi. O hodinu později byl přijat v nemocnici a krátce po poledni byl prohlášen za mrtvého.

Miroslav Janů
zdroj: goal.com

"Včera se s týmem vrátil ze soustředění na Bali. Vypadal zcela v pořádku, ještě ráno jsme si volali, abychom probrali hodnocení týmu," nechápal rychlé úmrtí českého kouče ředitel klubu Bambang Pramukantoro, který vyřizuje potřebné dokumenty, aby tělo zesnulého mohl poslat do Česka.

Janů během hráčské kariéry odehrál přes 200 zápasů za Slavii, nastupoval i za Bohemians Praha, kde v roce 1993 ukončil kariéru. To už ale měl za sebou první asijskou zkušenost, když dva roky strávil v malajsijském celku Sabah. Připsal si také starty za československou reprezentaci v neúspěšné kvalifikaci o olympijské hry v roce 1988.

Trenérskou kariéru začal v Mostu, následně poprvé zamířil do Indonésie, kde vedl celky Persigo a PSM, s nímž obsadil druhé místo v lize. V sezoně 2005/06 se vrátil do Slavie, kde dělal asistenta Karlu Jarolímovi. Později dělal ve Slavii také trenéra mládeže, než se znovu vydal na Dálný východ.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články