Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

V Edenu se utkali fotbalisté Slavie s výběrem hvězd

Praha - Fotbalisté Slavie Praha zakončili úspěšnou sezonu exhibičním zápasem s výběrem bývalých hráčů Slavie, který zvítězil 6:4. Výtěžek pohodového utkání půjde na konto Nadace fotbalových internacionálů, která se se snaží ulehčit často tíživou situaci bývalých fotbalistů. V záloze bývalých slávistů nastoupil třeba trenér Karel Jarolím se svým synem Lukášem.

Čerství mistři ligy nevypadali, že by se jim do zápasu příliš chtělo. Ve slunečném podvečeru totiž v Edenu takřka vonělo léto, pohoda a dovolená, na něž již v tomto týdnu slávisté nastoupí. I sestava domácích proti posledním jarním kolům poněkud prořídla a jen zčásti za to mohla zranění.

Zhruba pěti tisícovkám diváků na stadionu v Edenu se v dresu hvězd představil mezi jinými trenér Karel Jarolím i se všemi svými asistenty. A i obraz hry jakoby se podobal osmdesátým létům, kdy se všichni čtyři koučové na trávnících potkávali. Mnohem lépe se v něm orientoval výběr hvězd, v němž se prolínali stále aktivní fotbalisté s ostřílenými čtyřicátníky.

Tým hvězd byl v kombinaci nápaditější a s mnohem větším tahem na branku, zatímco z prvoligových šampionů byla patrná přílišná úcta i skoupost na pohyb. Už po čtvrthodině proto Slavia prohrávala o dva góly. Oba padly po parádních kombinacích až do prázdné branky a na obou měl podíl právě trenér Jarolím, který se těšil velké benevolenci svých svěřenců.    

Slavia do poločasu prohrávala o tři branky a zvrátit stav nedokázala ani po přestávce. Diváci se ale dobře bavili a i zpola zaplněný kotel Slavie vyvolával jména střelců obou týmů. "Hlavní bylo setkání s bývalými spoluhráči, s Bejblem, Kukou, Knoflíčkem. A je to hrozně příjemné," řekl ještě během zápasu obránce výběru hvězd Luboš Kubík.    

Výsledek:

Slavia Praha - Stars 4:6 (1:4)

Branky: 47. a 72. Besta, 21. M. Jarolím, 68. Pekhart - 16. a 66. Vlček, 36. a 64. Kuka, 13. Řehák, 38. Pudil.    

Slavia: Vaniak - Dřížďal, Brabec, Hubáček, Grajciar - Janda, M. Jarolím, Volešák, J. Černý - Pekhart, Ivana. Střídali: Fořt, Cissé, Kovařík, Besta, Hošek, Diviš.    

Stars: Černý - Ulich, Kubík, Vomáčka, Janů - Vlček, L. Jarolím, K. Jarolím, Pudil - Necid, Kuka. Střídali: Kozel, Zelenka, Řehák, Bejbl, Knoflíček, Macháček, Přibyl.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články