Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

V Edenu myslí především na postup do pohárové Evropy

Praha - Zajistit si účast v evropských pohárech, to je jasná priorita fotbalistů Slavie Praha před startem ligového jara. Obhájce mistrovského titulu se na podzim trápil, v tabulce mu patří až sedmé místo s osmibodovou ztrátou na vedoucí Teplice a Spartu, navíc v zimní přestávce přišel o stoperskou dvojici Suchý - Čelůstka. Kouči Karlu Jarolímovi navíc dělá starosti zdravotní stav týmu, na marodce jsou stopeři Hošek a Vomáčka.

"To je pro složení obrany určitě značná komplikace. Ale uzdravili se naopak Milan Černý a Ondřej Vaněk," řekl na tiskové konferenci Jarolím. Mimo hru jsou stále Josef Kaufman a Jaroslav Černý.

Hráči, kteří přišli na hostování, podle Jarolíma šanci dostanou. Možnost vrátit se do kádru má i tuniský reprezentant Tijani Belaid. "Rozhodli jsme se, že neodejde. Má nyní individuální tréninkový plán a doufáme, že rychle dožene manko ve fyzické přípravě a budeme moci s ním počítat," dodal Jarolím.

Brankářskou jedničkou bude slovenský reprezentant Štefan Senecký, který přišel na hostování z tureckého Ankaragücü. "A hodně pravděpodobné je, že proti Bohemians Praha v prvním souboji nastoupí dva noví stopeři Kopic a Lafrance," řekl Jarolím. Na tomto postu zkoušel slávistický trenér i defenzivní záložníky Trappa a Ragueda. "Nevíme, co nás může potkat, musíme být připraveni na vše," vysvětlil Jarolím.

Úkolem Slavie bude hlavně se dostat do evropských pohárů. "Šanci máme na dvou frontách. A v lize se chceme co nejdříve přiblížit týmům nad námi. Často jsme měli dobře rozehraný podzim, nyní je situace opačná. Byl bych rád, kdyby to bylo obráceně a letos měli silnější jaro," uvedl slávistický kouč. Za velmi důležitý považuje trenér Slavie vstup do soutěže. "Uvidíme, jak se jaro bude vyvíjet. Důležité bude hlavně, jak si povedou soupeři. Když bude šance, tak se o titul určitě popereme," nevzdává se Jarolím myšlenek na obhajobu.

Hocine Ragued
zdroj: www.raec-mons.be
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články