Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv D: 5x trenér

V dresu, který se vydražil za rekordní sumu, skóroval Maradona boží rukou

Legenda a ještě s příběhem. To už stojí zato. Ovšem, že se vydraží za rekordních devět milionů dolarů (asi 210 milionů korun) dres, ve kterém už zesnulý fotbalista Diego Maradona vstřelil ve čtvrtfinále mistrovství světa 1986 kontroverzní gól "boží rukou", to tušil málokdo.

Diego Maradona na MS 1986
zdroj: imago sportfotodienst

Informovala o tom aukční síň Sotheby's. Dosud nejdražším dresem prodaným v aukci byl trikot Babea Rutha, ve kterém americký baseballista nastupoval koncem dvacátých let minulého století. Ten se v roce 2019 prodal za 5,64 milionu dolarů.

Dres, ve kterém Maradona odehrál jeden z nejslavnějších zápasů v historii fotbalu, byl v internetové aukci od 20. dubna do dnešního rána. Jeho dosavadním majitelem byl bývalý záložník Steve Hodge, jenž si po utkání se argentinskou hvězdou trikot vyměnil.

Je nám líto, video expirovalo.
MS 1986: Maradona dovedl Argentinu k titulu

Právě Hodgeův odkop Maradona ve čtvrtfinále šampionátu v Mexiku vystihl chvíli předtím, než úderem rukou dostal míč do sítě. Kontroverzní branku poté Maradona, jenž předloni zemřel ve věku šedesáti let, označil za "boží ruku".

O čtyři minuty později Maradona ukázal na hřišti i druhou tvář a po úchvatném šedesátimetrovém sólu přes šest protihráčů vstřelil podle mnohých gól století. Argentina nakonec celý turnaj vyhrála.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články