Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

V deváté minutě aplaus. Hráči a fanoušci vzdali hold Salovi

Dvě utkání v různých zemích, a přesto s velmi podobnou atmosférou. Jinou než je na fotbalových stadionech běžně k vidění. Fanoušci vzpomínali v Cardiffu při duelu s Arsenalem, ve Francii zase příznivci a hráči Nantes při zápasu se St. Etienne. Důvod? Vzdávali hold bývalému spoluhráči Emilianu Salovi, který zmizel při letu do nového působiště ve velšské metropoli.

Hráči Nantes s obrázkem Emiliana Saly
zdroj: ČTK/AP

"Bylo to opravdu těžké. Co naši fanoušci i ti z Nantes předvedli, bylo skvělé. Vím, že jsme prohráli, ale jsou i důležitější věci," prohlásil po utkání Cardiffu trenér Neil Warnock. Sotva některý klub tolik smutnil za hráče, který za něj nikdy nenastoupil. Žluté karty a žluté květy narcisů zvolil Cardiff jako národní barvu Walesu a klubovou barvu Nantes.

První duel ve francouzské lize, k němuž po zmizení argentinského útočníka tým nastoupil, rovněž provázely od počátku velké emoce.

Rozhodčí zastavil duel se St. Etienne v deváté minutě, právě devítku totiž Sala v Nantes nosil na dresu. Fanoušci poté uctili jeho památku minutovým aplausem, během něhož měl trenér Vahid Halilhodžič slzy v očích.

Je nám líto, video expirovalo.
Aubameyang s Lacazettem zajistili Arsenalu výhru nad Cardiffem

V ochozech příznivci rozvinuli řadu transparentů, hráči Nantes nastoupili v dresech se Salovým jménem na zádech. Portrét pohřešovaného fotbalisty zdobil před začátkem i středový kruh na hřišti. Zápas nakonec skončil 1:1.

Sala je pohřešován od 21. ledna, kdy cestoval na palubě malého letadla přes Lamanšský kanál. Poblíž jednoho z Normanských ostrovů stroj zmizel z radarů a o jeho dalším osudu zatím nejsou zprávy. Vyšetřovatelé dnes ale objevili polstrování ze sedadel, které s velkou pravděpodobností pochází ze zmizelého stroje. V oblasti proto plánují spustit podmořský průzkum, jakmile to počasí dovolí.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články