Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

V desítce nominovaných na Fotbalistu roku chybí Rosický, favoritem je Čech

Praha – Už za týden bude znám vítěz ankety Fotbalista roku. Největším favoritem na prvenství za uplynulý rok je opět Petr Čech, který od roku 2008 vítěznou korunku pravidelně přebírá a letošním šestým vítězstvím by se stal unikátním rekordmanem. S dosavadními pěti výhrami se reprezentační gólman dělí o rekord s dalším brankářem Ivem Viktorem. Galavečer ze Žofína završí na programu ČT sport fotbalově koncipovaný den, ve kterém bude možné zhlédnout mnohé klenoty z televizního archivu. Přímý přenos z vyhlášení sledujte živě v pondělí 4. února od 20:20.

Nejvíce hlasů dostali členové české reprezentace, až na jednu výjimku. Mezi nejlepší se stejně jako v posledních dvou ročnících dostal Pavel Horváth. Vedle plzeňského lídra v nominaci nechybí ani jeho bývalí či současní spoluhráči z Viktorie – Petr Jiráček, Václav Pilař či David Limberský. Do top ten se naopak nedostal kapitán národního týmu Tomáš Rosický, který velkou část roku promarodil.

V desetičlenné nominaci 48. ročníku chybí kapitán národního týmu Tomáš Rosický, jemuž loni patřila třetí příčka. Trojnásobný vítěz ankety druhou polovinu loňského roku zmeškal kvůli zranění Achillovy šlachy z červnového mistrovství Evropy. Druhé místo obhajuje záložník Hamburku Petr Jiráček, jemuž také podzimní část sezony pokazily zdravotní potíže.

V anketě hlasují členové akademie, kterou schvaluje výkonný výbor FAČR. Jedná se o vítěze z minulých let, patří tam i bývalí ligoví fotbalisté a členové reprezentace, trenéři, současní kapitáni týmů Gambrinus ligy, ale i zástupci médií. V rámci slavnostního galavečera budou vyhlášeny také ankety o nejlepšího trenéra, ligovou osobnost a talent.

Fotbalista roku 2012 - nominace:

Petr Čech (Chelsea), Theodor Gebre Selassie (Liberec/Brémy), Pavel Horváth (Plzeň), Tomáš Hübschman (Šachtar Doněck), Petr Jiráček (Wolfsburg/Hamburk), Michal Kadlec (Leverkusen), David Lafata (Jablonec/Sparta), David Limberský (Plzeň), Václav Pilař (Plzeň/Wolfsburg), Tomáš Sivok (Besiktas Istanbul).

Je nám líto, video expirovalo.
Nominace ankety Fotbalista roku
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články