Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

V dánském dresu nastoupí náhradníci a futsalisté. Zápas nám nedá nic, zlobí se Slováci

Vedení dánské fotbalové reprezentace nominovalo na nadcházející utkání se Slovenskem a Walesem rezervní tým včetně několika futsalistů. Elitní hráči se totiž nedohodli se svazem na nové smlouvě. Jádrem sporu je otázka osobních a národních sponzorů.

Radost fotbalistů Dánska
zdroj: REUTERS autor: David Gray

Tým, který na mistrovství světa v Rusku vypadl v osmifinále s Chorvatskem po penaltovém rozstřelu, odehraje ve středu přípravný duel v Trnavě a v neděli přivítá v Lize národů Wales. Pokud by Dánové nenastoupili, hrozilo by jim v krajním případě i vyloučení z nadcházejícího mistrovství Evropy 2020.

Na dánské lavičce nebude ani trenér Aage Hareide. Podle médií svaz nechtěl, aby vedl mužstvo, které si nevybral.

Slováci jsou pohoršení a zklamaní, že přišli o kvalitního soupeře. "Jaký to má smysl, že odjeli s takovými hráči? Aby neplatili pokutu? Aby neměli problémy s UEFA? Po sportovní stránce nám takový zápas nedá nic," zlobil se trenér Ján Kozák.

Slovenský svaz se rozhodl v reakci na situaci snížit vstupné na symbolické jediné euro. "Fanouškům, kteří si koupili lístky, bude vstupné vráceno," uvedl v prohlášení. "Stali jsme se obětí sporu Dánské fotbalové unie s reprezentanty," dodal. Jeho představitelé se zároveň obrátí na UEFA s podnětem, aby se situací zabývala a vyvodila důsledky.

Podobný konflikt řešil dánský svaz loni s ženskou reprezentací. Úřadující vicemistryně Evropy odmítly kvůli sporu o mzdách a investicích do ženského fotbalu nastoupit ke kvalifikačnímu duelu proti Švédsku, které vyhrálo kontumačně.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články