Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

V čele španělské ligy je San Sebastian. Výhru nad Mallorcou si ale musel vydřít

Lídrem španělské ligy je po výhře nad Mallorcou (1:0) San Sebastian. Utkání rozhodla až trefa z poslední minuty duelu. Největší konkurenti Atlético a Real Madrid, kteří ztrácí tři body, mají zápas k dobru. Sevilla si připsala hubenou výhru nad Celtou Vigo (1:0). Poprvé v sezoně prohrál Villarreal, který nestačil na Osasunu Pamplona. Klopýtající Barcelona zabrala a porazila 3:1 Valencii a v tabulce je sedmá.

Utkání San Sebastian - Mallorca
zdroj: ČTK/EFE autor: Juan Herrero

San Sebastian chtěl proti nováčkovi soutěže potvrdit formu z posledních sedmi utkání, v nichž získal bez prohry 17 bodů.

Situaci mu ale zkomplikoval krátce před pauzou Muňoz, který se nechal po druhé žluté kartě vyloučit. Oslabený favorit přesto dokázal strhnout vítězství na svou stranu, v 90. minutě se prosadil střídající Lobete.

Skóre utkání na Camp Nou otevřel v 5. minutě ranou zpoza vápna hostující Gayá, ale poté již pálili jen fotbalisté Barcelony. Ve 13. minutě vyrovnal povedeným obstřelem Fati, jenž se ve čtvrtém zápase po návratu po zranění prosadil podruhé, vedení pak Kataláncům zařídil proměněnou penaltou Depay. Finální podobu výsledku stanovil pět minut před koncem Coutinho, který využil Destovy přesné přihrávky.

Největší šanci Valencie na zdramatizování zápasu měl na začátku druhé půle za stavu 1:2 Maxi Gómez, který z vápna trefil tyč Ter Stegenovy branky.

Getafe bez zraněného Jakuba Jankta remizovalo v souboji posledních dvou týmů bez výhry 0:0 s Levante. Oba celky nastoupily k utkání s novými trenéry – Getafe poprvé vedl Quique Sánchez Flores, Levante Javier Pereira.

Vallecano porazilo Elche 2:1. Výhru domácího Raya vystřelil v 65. minutě střídající Randy Nteka. Hosté zásluhou Boyeho vedli, ale Hernández ještě v prvním poločase vyrovnal a Nteka tři minuty po příchodu na hřiště zajistil Vallecanu pátou výhru v ročníku. 

Sevilla porazila domácí Celtu Vigo 1:0. Jedinou branku utkání vstřelil v 54. minutě Rafa Mir. Sevilla po překvapivé prohře v Granadě zabrala a upevnila si pozici v první čtyřce. Rozhodující moment zápasu přišel po devíti minutách druhého poločasu, kdy si odražený balon po Susově střele našel Mir a sám před brankářem se nemýlil.

Pamplona porazila Villarreal 2:1, vyhrála potřetí za sebou a posunula se na pátou příčku La Ligy. Vítězství Osasuně zajistil v 87. minutě Ávila, který využil špatné rozehrávky domácích. Villarreal poprvé v sezoně prohrál a s 11 body je jedenáctý.

Španělská fotbalová liga - 9. kolo:

Levante - Getafe 0:0, San Sebastian - Mallorca 1:0 (90. Lobete), Vallecano - Elche 2:1 (27. Hernández, 66. Nteka – 15. Boyé), Vigo - FC Sevilla 0:1 (54. Mir), Villarreal - Pamplona 1:2 (55. G. Moreno - 26. Torró, 87. E. Ávila), FC Barcelona - Valencie 3:1 (13. Fati, 41. Depay z pen., 85. Coutinho – 5. Gayá), Alavés - Betis Sevilla 0:1 (89. Iglesias), Espaňol Barcelona - Cádiz 2:0 (45.+1 De Tomás, 65. Melamed), zápasy Granada - Atlético Madrid a Real Madrid - Bilbao byly odloženy.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články