Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

V Boleslavi Houska nedokázal kouče Jarolíma přesvědčit, ten ho teď pozval do reprezentace

Patří k hlavním strůjcům olomouckého fotbalového obrození. A ještě si David Houska vysloužil dodatečnou pozvánku do reprezentace. Paradoxem je, že si ho vybral Karel Jarolím, který loni v létě vedl Mladou Boleslav, v níž se právě čtyřiadvacetiletý záložník nedokázal prosadit do sestavy, a vrátil se tak předčasně zpět do Olomouce. Teď je ale všechno jinak.

Jedna z opor druhého celku ligové tabulky se tak může coby nováček těšit na nadcházející přípravné zápasy s Islandem (středa) a s Katarem (sobota) na turnaji v Dauhá.  

"Byl jsem v Boleslavi chviličku. Přicházel jsem tam po sezoně, kdy jsme spadli, ani já jsem neměl na jaře takovou formu. V tomhle to bylo složitější. Ale jsem rád, jak to dopadlo, že jsem se vrátil do Olomouce. Cesta mě dostala až sem, je to trochu zajímavé," zavzpomínal Houska s úsměvem.  

Loni v letní pauze měl zamířit do Boleslavi na hostování s opcí, se středočeským klubem trénoval, ale po přípravě z toho nakonec sešlo. Nyní se potkal s Jarolímem znovu. "Pozdravili jsme se, hezky mě uvítal. Z toho, co jsem stihl poznat, je to velmi kvalitní trenér. Příprava byla hodně náročná a tvrdá, u hráčů má velký respekt," poznamenal Houska.  

Je nám líto, video expirovalo.
Národní tým se sešel před Katarem, pozvánku dostal i Řezník

Před sezonou by ho nenapadlo, že bude s olomouckým nováčkem po 13 kolech první ligy na druhém místě tabulky před Slavií i Spartou a k tomu si vyslouží pozvánku do reprezentačního A-týmu.  

"Kdyby mi to tehdy někdo řekl, myslel bych si, že je blázen. My jsme se soustředili na jiná patra tabulky. Ani já jsem takovýhle cíl rozhodně neměl. Asi všichni v Sigmě cítíme, že tahle sezona se nám daří a mohli bychom z ní hodně vytěžit. I pro mě je to zatím nejlepší sezona," řekl autor čtyř branek v tomto ročníku.  

"Já už si vážil toho, že jsem byl mezi náhradníky. I jsem v to ve skrytu duše trošku doufal, protože se mi celkem daří. Ale nepočítal jsem s tím, že budu rovnou tady," dodal Houska.  

V krátké době je po Šimonu Faltovi už druhým olomouckým nováčkem v reprezentaci. "Po tom předchozím srazu jsme se Šimona všichni ptali, jak to tady chodí. Přiznám se, že jsem byl trochu nervózní z toho, co mě tu čeká. Ale kluci jsou v pohodě. Žádný rituál nováčků jsem zatím neabsolvoval. Těším se, co přijde dál," uvedl Houska.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články