Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

V boji o titul přituhuje: Plzeň zajíždí do Jablonce, Slavia nastoupí v Ďolíčku

Praha - Do konce ligového ročníku zbývá odehrát už pouze čtyři kola a v čele je bok po boku Viktoria Plzeň a Slavia Praha. Západočeši se tentokrát představí na půdě Jablonce, který před týdnem nečekaně loupil v Edenu. Sešívaní cestují do nedalekého Ďolíčku, kde změří síly s Bohemians 1905. Slovácko hostí Karvinou. Přímý přenos utkání Jablonec - Plzeň sledujte od 13:50 na ČT2, textový on-line na webu ctsport.cz.  

Michael Krmenčík z Plzně v souboji s Vojtěchem Kubistou z Jablonce
zdroj: ČTK autor: Chaloupka Miroslav

Úřadující šampioni vědí, že titul mají ve svých rukou. Potřebují k tomu jediné - vyhrát všechny zbývající zápasy. "Máme dostatečně kvalitní mužstvo, abychom to v posledních kolech zvládli a zkušenosti nasbírané z minulých ročníků prodali. Na tlak jsme zvyklí," řekl trenér Zdeněk Bečka.

Ten zůstal společně s Pavlem Horváthem zodpovědný za mistrovskou misi, přestože klub ve čtvrtek oznámil, že se v létě na plzeňskou lavičku vrátí Pavel Vrba.

Jablonecký kouč Zdeněk Klucký očekává, že jeho svěřence čeká náročnější bitva než před týdnem na Slavii, kde překvapivě remizovali 1:1. "Slavia ještě není zvyklá hrát pod takovým tlakem. Plzeň je v tomto ohledu zkušenější, hraje o titul několik let po sobě. Proto bude sobotní utkání těžší. Musíme hrát jako v Edenu, nesmíme se bát," uvedl.

Slavia během minulého týdne nejprve vypadla v semifinále domácího poháru se Zlínem a následně zachraňovala výše zmíněný ligový bod až gólem těsně před koncem. Teď ji navíc čeká těžký duel proti Bohemians 1905, kteří potřebují bodovat v boji o záchranu.

"Je to derby se vším všudy. Očekáváme, že bude bouřlivá atmosféra. Bohemka hraje o hodně, my taky. Myslím, že to pro diváka bude hodně zajímavé," konstatoval Jaroslav Šilhavý, trenér Slavie. "Byť jsme pustili Plzeň díky vzájemnému zápasu před sebe, musíme věřit, že někde ztratí. Třeba hned v Jablonci," dodal.

Speciální střetnutí vyhlíží i domácí lodivod Martin Hašek. "Vršovické derby je významné především pro fanoušky. Ti ho určitě berou prestižněji než jiná utkání. Jak pro mě, tak i pro hráče je to možnost, jak získat body, které potřebujeme," prohlásil.

Kromě boje o titul se v sobotu odehraje ještě klání mezi Slováckem a Karvinou. Obě mužstva sice zdaleka neprožívají ideální jaro, ale záchranářské starosti nemají. Vzájemný duel bude proto zejména o zvýšení sebevědomí před závěrem nejvyšší soutěže.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články