Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

V boji o první ligu Hradec prohrál, Budějovice v závěru ztratily tři body

Praha – Celá čtveřice týmů, která stále ještě má reálnou naději na postup do první ligy - Budějovice, Hradec, Táborsko a Žižkov - nyní má na programu venkovní utkání. První tři jmenované kluby si s nimi poradily rozdílným způsobem. Zatímco Táborsko rozstřílelo Vltavín 4:1 a prakticky rozhodlo o jeho sestupu do ČFL, Budějovice přišly v závěru utkání o vedení nad Zlínem a jen remizovaly 1:1. Hradec zase podlehl 14. Frýdku-Místku 1:3.

Radost fotbalistů Táborska
zdroj: isifa/MAFRA/ autor: František Panec

Hradec ve Frýdku-Místku nezvládl hlavně první poločas, ve kterém si domácí zásluhou dvou branek Žídka a Staška vytvořili rozhodující náskok. Hosté sice po hodině hry snížili, ale první porážku po osmi zápasech už neodvrátili. Frýdek se tak přiblížil záchraně, když sestupovému pásmu po první jarní domácí výhře odskočil na rozdíl dvanácti bodů.

Zaváhání Hradce mohly využít i České Budějovice, ve Zlíně však neudržely vedení, které jim v 34. minutě zajistil Funda. Domácí vyrovnali zásluhou Pazdery v 72. minutě a díky remíze si zajistili účast v druhé lize i v příští sezoně. 

Naopak Táborsko od začátku potvrzovalo roli favorita a do kabin šlo s náskokem díky brankám Presla a Strnada, jenž se navíc po přestávce trefil podruhé. V 79. minutě sice snížil Čermák, čtvrtou branku Jihočechů však z penalty přidal vzápětí Džafič. Vltavín, který hrál posledních deset minut bez vyloučeného Komárka, tak prodloužil sérii bez vítězství na sedm zápasů. 

Bohemians Praha na tom nejsou o nic lépe, když po domácí prohře 1:3 s Ústím nad Labem zaznamenali osmou porážku z posledních deseti zápasů. Díky Rýdelově penaltě přitom vedli, Severočeši však ve druhém poločase zejména zásluhou dvou gólů Strnada skóre otočili.

Fotbalisté Mostu prohráli i popáté pod vedením nového trenéra Víta Raszyka, tentokrát doma bez dvou vyloučených hráčů podlehli Varnsdorfu 0:2. Most udržel s Varnsdorfem bezbrankový první poločas, ale v jeho závěru přišel o vyloučeného Vojtu, jenž dostal během tří minut dvě žluté karty. Těsně po pauze využil přesilovku vedoucím zásahem Jurča. Po hodině hry dostal červenou kartu rovněž Olejník.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Frýdek-Místek - Hradec Králové

Domácí i v devíti měli velkou šanci na vyrovnání, ale penaltu neproměnil Tomeček. Varnsdorf přidal pojistku čtyři minuty před koncem díky střídajícímu Canovi a ukončil sérii šesti zápasů bez vítězství. Čtrnáctý Most ještě není definitivně zachráněn, na poslední dvojici Vltavín, Bohemians Praha má čtyři kola před koncem desetibodový náskok.

Žižkov se v Karviné dostal do vedení v 36. minutě, když rychlou akci zakončil Hadaščok. Viktorii vydržel těsný náskok do 54. minuty. Eismann potrestal špatné vyběhnutí brankáře Holého, kterého povedeně přehodil. V dalších minutách chyběla oběma mužstvům přesnost v zakončení a také se dařilo gólmanům. Domácí Pindroch nejvíce podržel svůj tým v 72. minutě při Voltrově hlavičce.

Vltavín - Táborsko 1:4 (0:2) Branky: 79. Čermák - 21. a 52. Strnad, 12. Presl, 83. Džafič z pen. Rozhodčí: Mikel - Michálek, Pochylý. ŽK: Pozníček, Ptáček, Komárek, Hájek - Šimák, Mráz. ČK: 80. Komárek.

Pardubice - Třinec 0:1 (0:1)
Branka: 23. Ceplák. Rozhodčí: Bílek - Vaňkát, Ratajová. ŽK: Motyčka, Čelůstka, Janec (všichni Třinec). Diváci: 732.

Bohemians Praha - Ústí nad Labem 1:3 (1:0)
Branky: 35. Rýdel z pen. - 71. a 87. Veverka, 47. Jursa. Rozhodčí: Lerch - Kříž, Kubr. ŽK: Ježdík - Peterka. Diváci: 254.

Zlín - České Budějovice 1:1 (0:1)
Branky: 72. Pazdera - 34. Funda. Rozhodčí: Nenadál - Mencl, Fišer. ŽK: Jeleček - Novák. Diváci: 1 764.

Frýdek-Místek - Hradec Králové 3:1 (3:0)
Branky: 23. a 41. Žídek, 45.+3 Staško - 59. Dvořák. Rozhodčí: Marek - Nádvorník, Černý. ŽK: Cigánek - Zelený. Diváci: 3 174. 

Most - Varnsdorf 0:2 (0:0)
Branky: 46. Jurča, 86. Cana. Rozhodčí: M. Paták - Štěrba, Kotalík. ŽK: Johana, Vojta, Surynek - Schubert, Jurča, Fendrich, Jakobovský. ČK: 40. Vojta, 60. Olejník (oba Most). 

Karviná - Žižkov 1:1 (0:1)
Branky: 54. Eismann - 36. Hadaščok. Rozhodčí: Ochotnický - T. Kovařík, Peřina. ŽK: Gonda, Holek (oba Karviná).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články