Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

V Barceloně skončil po neúspěšné sezoně trenér Martino

Barcelona - Po neúspěšné obhajobě titulu španělského mistra a celkově nevydařené sezoně skončil u fotbalistů Barcelony Gerardo Martino. Jednapadesátiletý argentinský trenér oznámil rezignaci po závěrečném zápase sezony, během níž "Barca" po šesti letech nezískala ani jedinou trofej. "Rád bych poděkoval klubu za důvěru a je mi moc líto, že jsem ji nebyl schopen splatit," prohlásil Martin. Smlouvu měl ještě na jednu sezonu. 

Ilustrační foto

Martino převzal jeden z nejlepších evropských klubů loni v létě místo Tita Vilanovy, jenž musel odstoupit kvůli léčbě rakoviny, které před měsícem nakonec podlehl. Argentinský kouč měl pokračovat v úspěšné éře nastartované Pepem Guardiolou, jenže se mu to nepovedlo.

Barcelona šanci na titul ztratila v dnešním posledním kole v přímém souboji s Atléticem Madrid domácí remízou 1:1. Až druhá skončila také v domácím poháru a v Lize mistrů vypadla ve čtvrtfinále (s Atléticem).

Martina by na lavičce mohl nahradit Luis Enrique, jenž strávil na Nou Campu osm let jako hráč a později trénoval tamní béčko. Spekulace přiživil tím, že ve španělské Celtě Vigo už dal výpověď.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články