Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

V 38 letech skvělý výkon a dva góly. Ve dvaceti bych dal ale o dvě branky víc, řekl Ibrahimovic

Znovu jasně ukázal, že v 38 letech do starého železa rozhodně nepatří. Zlatan Ibrahimovic zařídil fotbalistům AC Milán vítězný vstup do nové sezony italské ligy, když proti Boloni vstřelil obě branky při triumfu 2:0. Švédský střelec, jenž 3. října oslaví 39. narozeniny, ale cítil, že měl i na víc. Po zápase uvedl, že kdyby mu bylo dvacet, dal by ještě další dva góly.

Zlatan Ibrahimovic
zdroj: ČTK/Xinhua/ autor: Alberto Lingria

Švédský fenomén otevřel skóre v 35. minutě, kdy si ve vápně vyskočil na centr Thea Hernándeze a poslal míč hlavou k tyči. Druhou branku přidal v 51. minutě z pokutového kopu.

"Jsem v dobré formě. Vyhráli jsme a mohl jsem dát víc gólů. Kdyby mi bylo dvacet, přidal bych další dvě branky," prohlásil Ibrahimovic v rozhovoru pro Sky Sport Italia. Mezi střelce se zapsal i ve druhém soutěžním utkání v ročníku. Ve čtvrtek přispěl gólem k vítězství 2:0 nad Shamrock Rovers a postupu do 3. předkola Evropské ligy.

"Mám rád zodpovědnost. Největší tlak si na sebe nakládám sám. Nechci, aby se lidé bavili o mém věku. Chci, aby se ke mně přistupovalo jako ke komukoliv jinému. Je jedno, že mi je 38, chci, aby se se mnou zacházelo jako s dvacetiletým a chci odvádět tu samou práci," řekl nejlepší střelec v historii švédské reprezentace, za kterou dal 62 gólů.

Už poněkolikáté se přirovnal k mládnoucí literární a filmové postavě Benjaminu Buttonovi. Podivuhodný případ Benjamina Buttona je krátká povídka Francise Scotta Fitzgeralda z roku 1922. V roce 2008 vznikl stejnojmenný film v hlavní roli s Bradem Pittem. Snímek vypráví příběh o muži, který se narodí jako stařec a postupně mládne.

"Nejsem starý, jsem jako Benjamin Button. Začínám jako starý a zemřu mladý. Žerty stranou, hráli jsme dobře. Nejsme v nejlepší formě, a proto jsme udělali chyby, kterým se obvykle vyhýbáme, ale je to dobré znamení," uvedl bývalý hráč rodného Malmö, Ajaxu Amsterdam, Juventusu Turín, Barcelony, Interu Milán, Paris St. Germain, Manchesteru United a Los Angeles Galaxy, odkud se na San Siro loni v prosinci vrátil.

AC Milán podle něj touží po lepší než šesté pozici z minulé sezony Serie A. "Mladí hráči tvrdě dřou, poslouchají, jsou disciplinovaní a po posledních šesti měsících vědí, co je třeba, aby byli dobří. Letos musíme jít zápas od zápasu, hrát sebevědomě a přistupovat ke každému utkání jako k finále," konstatoval Ibrahimovic.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články