Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
HC Oceláři Třinec - HC Dynamo Pardubice

Uzdravený Vůch se těší na návrat, Latka je připraven zastoupit Pokorného

Baku – Záložník libereckého Slovanu Egon Vůch vynechal v sobotu kvůli dohodě klubů ligový duel s Plzní a zcela doléčil zranění, které ho limitovalo od začátku srpna. Pětadvacetiletý hráč je trenéru Trpišovskému k dispozici pro čtvrteční duel Evropské ligy proti Karabachu. Chybět bude naopak kapitán týmu Lukáš Pokorný, jehož ve stoperské dvojici pravděpodobně nahradí Martin Latka. 

Vůch se v liberecké sestavě objevil naposledy během utkání kvalifikace druhé nejprestižnější evropské soutěže proti rakouské Admiře Mödling. Momentálně je však po problémech s kyčlí fit a vyhlíží čtvrteční zápas. O soupeři získával informace i od bývalého spoluhráče Davida Limberského, který s Viktorií Plzeň před pár týdny vyřadil ázerbájdžánského šampiona v předkole Ligy mistrů.

"Když byla reprezentační pauza, byl jsem v Plzni. S Limbou jsme se bavili o jejich pravé straně sestavy, protože on hraje na stejné straně jako já," řekl Vůch. "Pár věcí mi k nim řekl a určitě si to vezmu k srdci a do hlavy. Budu na ně připravenější, než kdybych to měl z videa nebo tak. On to má přímo ze hřiště, takže lepší," doplnil Vůch, jenž v Liberci hostuje právě z Plzně.

Je nám líto, video expirovalo.
Liberecký Slovan odletěl do Ázerbájdžánu

Viktoria na přelomu července a srpna přešla přes Karabach po remízách 0:0 doma a 1:1 venku až díky gólu v 85. minutě. "Viděli jsme, jak hráli s Plzní, na svém hřišti ji Karabach vlastně nepustil ke hře. Limba mi říkal, že ještě teď nechápe, jak tam mohli postoupit," podotkl Vůch.

Sám je zvědavý, jak si Liberec v Baku, kde Karabach hraje, v porovnání s Plzní povede. "Víme, že jsou to skvělí fotbalisté. Ať už je to Reynaldo nebo ty kraje, které mají strašně živoučké. Když si vzpomenu, jak chvílemi herně točili Plzeň, jsem zvědavý, jak to bude vypadat s námi," predikoval Vůch.

Latka je na evropský debut v dresu Liberce připraven

Martin Latka, letní posila z pražské Slavie, by měl ve čtvrtečním utkání nahradit v sestavě libereckých fotbalistů zraněného kapitána Lukáše Pokorného. Pokud jednatřicetiletý stoper nastoupí, zahraje si v pohárové soutěži po osmi letech. "Ještě bych nepředbíhal, je to věc trenéra. Jestli to tak bude, těšil bych se moc. Vždyť tohle jsou zápasy, pro které to člověk hraje. Ať už to bylo před lety nebo teď, je to pořád stejné," uvedl Latka.

"I kvůli tomu jsem do Liberce šel. Byl jsem šťastný, když se nám povedlo postoupit do základní skupiny. Naskýtá se možnost hrát během podzimu hodně kvalitních zápasů," dodal zkušený stoper.

Věří, že zastoupit zraněného kapitána Pokorného zvládne. "Myslím si, že tady jsou už určité role natolik zajeté, že člověk do toho jenom vklouzne. Neměl by to být zásadní problém," prohlásil odchovanec Českých Budějovic.

Po zápase v Baku, kde Karabach hraje domácí duely, by se měl Latka v pondělní ligové dohrávce představit na hřišti Slavie, svého bývalého klubu. "Nerad bych předbíhal, teď máme práci v Baku, na Slavii nemyslím. Chceme úspěšně vstoupit do Evropské ligy," zakončil.

Českým týmům v Evropské lize se věnoval Fotbal fokus podcast:

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články