Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Uzdravený Kozák: Léčení bylo těžké, teď chci navázat na dřívější formu

Birmingham (Velká Británie) – Po zdravotních peripetiích, které mu vzaly téměř rok a půl kariéry, je konečně na sto procent zpět. Libor Kozák už zase hraje za první tým Aston Villy a v přípravě již ukázal, že góly dávat nezapomněl. "Je krásné, že zase mohu myslet jenom na fotbal," těšilo Kozáka, jenž doufá, že naváže na výkony, které v anglickém celku předváděl před zraněním.

Libor Kozák v dresu Aston Villy
zdroj: ČTK/ZUMA autor: Malcolm Couzens

Kozák naposled odehrál soutěžní zápas 28. prosince 2013. O pět dnů později si na tréninku zlomil nohu a musel na operaci, aby mu lékaři zpevnili kost titanovou tyčí. Léčba se však komplikovala a loni v říjnu musel na další chirurgický zákrok.

"Někdy to bylo opravdu tvrdé a bylo pro mě těžké zůstat pozitivní. Nejhorší bylo, když jsem musel na druhou operaci. Musel jsem však myslet dopředu a pracovat tak, abych se vrátil bez jakýchkoliv problémů," řekl Kozák.

Na návrat odchovanec Opavy čekal až do letošního jara. V březnu začal trénovat s A-mužstvem a v dubnu poprvé nastoupil za juniorku Aston Villy. V létě už s výběrem trenéra Tima Sherwooda absolvuje přípravu. Hned v úvodním utkání s Fulhamem skóroval, pak ještě na soustředění v Portugalsku zasáhl do zápasu s Bragou, ve středu opět hrál i za juniorku. "Je krásné, že zase mohu myslet jenom na fotbal," těšilo Kozáka.

Do Aston Villy přestoupil na konci srpna 2013 z Lazia Řím a v anglické lize stihl vstřelit čtyři góly ve 14 zápasech. "Vím, že před zraněním jsem si vedl dobře, byl to můj první ročník v Premier League. Měl jsem pauzu, ale nyní chci pokračovat tam, kde jsem před dvěma sezonami skončil, a dokázat, že jsem se vrátil silnější," upozornil osminásobný reprezentant.

V době zranění pro něj byla velmi důležitá podpora fanoušků. "Vždycky stáli při mně a tlačili mě dopředu. To byla má motivace. Je důležité, že na mě lidé nezapomněli, a teď jim to musím vrátit a udělat něco pro ně," dodal Kozák.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články