Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v půlmaratonu

Uzdravený Ibrahimovic se vrátil stylově, Neapol zametla s rozjetou Atalantou

Zlatan Ibrahimovic je zpět. Švédský fenomén se vrátil po nákaze koronavirem a dvěma góly rozhodl o vítězství AC Milán 2:1 v derby s Interem. Juventus bez několika opor jen remizoval na hřišti nováčka Crotone 1:1, Atalanta poprvé v sezoně klopýtla a v Neapoli kousala jednoznačnou porážku 1:4. Jakub Jankto odehrál 68 minut při vítězství Sampdorie Janov 3:0 nad Laziem a AS Řím rozstřílelo Benevento 5:2.

Zlatan Ibrahimovic je zpět v plné síle
zdroj: ČTK/PA

Ibrahimovic chyběl svému týmu ve dvou utkáních Serie A i v předkolech Evropské ligy, hned po svém návratu ale navázal na dvougólové představení z ligového utkání proti Boloni. Ve 12. minutě sice neproměnil pokutový kop, brankáře Samira Handanoviče ale překonal z dorážky. "Rosonerri" skórovali ve 24. ligovém zápase v řadě, což se jim naposledy povedlo v roce 1973.

O čtyři minuty později zužitkoval Ibrahimovic přesný pas Rafaela Leaa a pohodlně zakončil. Devětatřicetiletý útočník vyrovnal rekord Silvia Pioly v počtu utkání italské ligy, ve kterých vstřelil po dovršení 38 let alespoň dva góly. Oběma se to povedlo ve čtyřech zápasech.

V 28. minutě snížil Romelu Lukaku, na víc už se ale Inter nezmohl. AC Milán zdolal svého rivala po osmi ligových zápasech a po čtyřech utkáních je se stoprocentní bilancí v čele tabulky.

AS Řím otočilo duel s Beneventem

Nováček z Beneventa se nečekaně ujal vedení už v 5. minutě, čímž si stanovil rekord v nejrychleji vstřeleném gólu v Serii A. Favorit z hlavního města ale zabral ještě do poločasu: v 31. minutě se uvnitř vápna prosadil poprvé po letním příchodu z Chelsea Pedro a o chvíli později na něj navázal obstřelem Džeko. Další branku Římu neuznal videorozhodčí pro ofsajd.

Benevento ve druhé půli nesložilo zbraně, vybojovanou penaltu nadvakrát proměnil Gianluca Lapadula, jenže pak už přesně pálili pouze hráči AS. Z pokutového kopu nejprve vrátil Římanům vedení Jordan Veretout, následně se podruhé v utkání trefil Džeko a tečku přidal těsně před koncem Borja Mayoral.

Buffonovi jubilejní zápas nevyšel

Juventus nastoupil v kombinované sestavě bez řady opor včetně hvězdného Cristiana Ronalda, který je po pozitivním testu na koronavirus v izolaci. Rekordman Serie A brankář Gianluigi Buffon odehrál 650. utkání v italské lize. Hned sedm jeho spoluhráčů ze základní sestavy ještě nebylo na světě, když dvaačtyřicetiletý gólman v roce 1995 debutoval v soutěži.

Buffon inkasoval ve 12. minutě po Simyho přesném pokutovém kopu, "Stará dáma" ale brzy srovnala zásluhou Álvara Moraty. Situaci obhájcům titulu zkomplikovala červená karta debutujícího Federica Chiesy, Morata následně trefil tyč a druhý gól mu v závěru sebral po těsném ofsajdu videorozhodčí.

Stejně jako v minulém utkání s Janovem se za Neapol dvakrát trefil Hirving Lozano, další branky přidali Matteo Politano a premiérově také Victor Osimhen, letní posila z Lille. Atalanta zkorigovala skóre po změně stran zásluhou Sama Lammerse.

Neapol tak vyhrála třetí utkání v ročníku, přesto je s osmi body až za svým dnešním soupeřem. Po nenastoupení k zápasu s Juventusem kvůli koronavirové nákaze v týmu totiž Partenopei prohráli kontumačně a navíc přišli o jeden bod. Neapol se proti rozhodnutí disciplinární komise odvolala.

Duel týmů zasažených covidem skončil bez gólů

Fotbalisté Verony bez koronavirem nakaženého Antonína Baráka remizovali bez branek s FC Janov. Hosté nastoupili v soutěži poprvé od 27. září, kdy utrpěli debakl 0:6 od Neapole, v předchozím kole před reprezentační přestávkou nemohli hrát kvůli množství případů koronaviru v týmu. S Barákem nepustil koronavirus do hry ani obránce Koraye Güntera.

Ještě před týdnem bylo v janovském kádru 14 nakažených hráčů a nyní jich stále sedm nebylo kvůli nemoci ani na soupisce. Na lavičce čekal na šanci český brankář Lukáš Zima.

Velký obrat Sassuola a první výhra Udine

Sassuolo nevstoupilo do utkání s Boloňou dobře. V poločase prohrávalo 1:2 po trefách domácích fotbalistů Roberta Soriana a Mattiase Svanberga, za hosty se prosadil Domenico Berardi. Čtvrt hodiny po přestávce navíc zvýšil vedení Boloni Riccardo Orsolini a zdálo se, že si domácí připíšou druhou výhru v sezoně.

Sassuolu se ale podařil rychlý návrat do zápasu. V 64. minutě snížil Filip Djuričič a srovnání zařídil o šest minut později třiatřicetiletý veterán Francesco Caputo, který si na nedávném reprezentačním srazu připsal první start i gól za italskou reprezentaci. O třech bodech pro hosty rozhodl vlastní gól Takehira Tomijasua, který tečoval centr za záda svého brankáře.

První výhru v sezoně si připsalo Udine, jež přestřílelo Parmu 3:2. Rozhodující vedení přitom domácím zajistil až v 88. minutě Ignacio Pussetto, který se trefil v obnovené premiéře za Udine po příchodu na hostování z anglického Watfordu.

Italská fotbalová liga - 4. kolo:

Neapol - Bergamo 4:1 (23. a 27. Lozano, 30. Politano, 43. Osimhen - 69. Lammers), Inter Milán - AC Milán 1:2 (28. Lukaku - 12. a 16. Ibrahimovic), Sampdoria Janov - Lazio Řím 3:0 (32. Quagliarella, 41. Augello, 74. Damsgaard), Boloňa - Sassuolo 3:4 (10. Soriano, 39. Svanberg, 60. Orsolini - 18. Berardi, 64. Djuričič, 70. Caputo, 77. vlastní Tomijasu), FC Turín - Cagliari 2:3 (4. z pen. a 31. Belotti - 19. a 73. Simeone, 12. Joao Pedro), Spezia - Fiorentina 2:2 (39. Verde, 75. Farias - 2. Pezzella, 4. Biraghi), Udine - Parma 3:2 (28. Samir, 52. vlastní Iacoponi, 89. Pussetto - 26. Hernani, 70. Karamoh), AS Řím - Benevento 5:2 (35. a 78. Džeko, 31. Pedro, 67. Veretout z pen., 89. Mayoral - 5. Caprari, 55. Lapadula), Hellas Verona - FC Janov 0:0.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články