Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Úžasný zápas, kluci hráli velmi dobře, těšilo navzdory prohře Šilhavého

Fotbalová reprezentace podlehla ve druhém utkání se Španělskem 0:2. Navzdory tomu byl trenér Jaroslav Šilhavý s výkonem mužstva spokojen a tým chválil. "Je to hlavně o charakteru, takové zápasy nás posouvají," uvedl po utkání.

Je nám líto, video expirovalo.
Ohlasy po utkání Španělsko – Česko

"Úžasný zápas. Byl plný stadion, fanoušci podporovali domácí mužstvo a v téhle atmosféře jsme odehráli výborný zápas. Sahali jsme minimálně po zdramatizování vývoje utkání," sdělil Šilhavý, jehož svěřenci měli úvodní dvě větší šance.

"První poločas jsme navzdory tomu, že jsme ho prohráli 0:1, odehráli velmi dobře. Kluci hráli nahoru, byli aktivní, z toho pramenily šance, které jsme nedali. V druhém poločase to samé. Jakmile jsme pak dostali druhou branku, už nebyla síla s tím něco udělat," doplnil šedesátiletý kouč.

Jeho svěřenci podle něj paradoxně navzdory porážce odehráli ve Španělsku lepší zápas než před týdnem doma v Praze, kde s trojnásobnými mistry Evropy remizovali 2:2. "Bylo to naopak než doma. Známe sílu španělského fotbalu, jací jsou to skvělí hráči. Myslel jsem si, že s podporou plného hlediště nás zatlačí trochu víc. Asi jsme je trochu překvapili naší aktivitou, že jsme nezalezli do bloku a hráli odvážně. Jen škoda, že jsme nedali gól," prohlásil Šilhavý.

Jeho celek během červnového srazu nejprve doma porazil Švýcarsko 2:1 a remizoval se Španělskem 2:2 a poté venku prohrál 0:2 v Portugalsku i dnes ve Španělsku. Šilhavému vypadlo a scházelo až 15 hráčů včetně opor útočníka Patrika Schicka či záložníka Antonína Baráka.

"Když jsme si před zápasem analyzovali Španěly, je na tabuli napsaná sestava, kdo asi bude hrát, kdo přibyde. Když jsem to viděl, tak tam byla Barcelona, Real Madrid, Chelsea. A my jsme sem přijeli v tomhle termínu s kluky, které jsme třeba museli donominovat," poznamenal Šilhavý.

"Neříkám, že nebyly znát třeba ty dovednosti, rychlosti a souhra soupeřů, ale myslím, že jsme jim s tímhle týmem dokázali vzdorovat. Je to hlavně o charakteru. Tyhle zápasy nás posouvají. Když si vezmeme ty věci s nominací, timing zápasů, že se to hraje v čase dovolených, tak kluci k tomu přistoupili jako profíci. Zvládli to skvěle," doplnil kouč.

Český tým, který hraje elitní úroveň soutěže ve třetím ročníku poprvé, má po čtyřech z šesti zápasů v tabulce na kontě o bod více než poslední Švýcarsko. V září reprezentanti zakončí skupinu duely s Portugalskem a ve Švýcarsku. Vítěz tabulky projde do Final Four Ligy národů, naopak nejhorší mužstvo sestoupí do divize B.

"Celkově ten vývoj skupiny je očekávaný, Portugalci a Španělé plní roli favoritů. Každý bod je zlatý, pro nás je konfrontace s těmito soupeři výborná. Budeme se teď připravovat na domácí zápas s Portugalskem. Byť je to silný tým, hráči viděli, že je můžeme zaskočit. Budeme s nimi chtít udělat body a třeba to Švýcaři nezvládnou ve Španělsku. Případně si to pak s nimi rozdáme (o záchranu) ve Švýcarsku," dodal Šilhavý.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články