Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno

Už tři týmy mají v Tipsport lize dvě vítězství

Praha - Fotbalisté Sigmy Olomouc dnes vstoupili do brněnské skupiny Tipsport ligy dvěma výhrami. Nejprve porazili brankou Kaščáka obhájce prvenství Brno 1:0 a vzápětí zdolali Slovácko 3:1 po dvou gólech Petra. Dvě výhry mají na kontě i Plzeň, která po Příbrami porazila i druhý ligový celek České Budějovice 2:0, a také Jablonec. Ten si po Dukle poradil i s dalším druholigovým týmem Viktorií Žižkov.

"Tak dobrý vstup do turnaje jsem nečekal. Ale není to pro nás priorita. V sestavě byli i hráči z dorostu a juniorky, kteří si mohli osahat velký fotbal. Takové výsledky jim zvýší sebevědomí," pochvaloval si olomoucký kouč Zdeněk Psotka.

Podzimní formu potvrzuje Jablonec, který ve skupině A ještě nezaváhal. O výhru 2:0 nad druholigovým Žižkovem se postaral útočník Lafata. V plzeňské skupině B se daří domácím. Ti dnes porazili České Budějovice 2:0 po gólech Střihavky a Limberského a k postupu do čtvrtfinále jim stejně jako Olomouci a Jablonci bude v závěrečném utkání stačit remíza.

Je nám líto, video expirovalo.
Utkání Teplice - Ústí nad Labem

Příbram proti Sokolovu nastoupila spíše s rezervním týmem a prohrála jasně 0:7. Ve dvou zápasech tak v průměru inkasovala pět branek. "Tipsport liga je pro nás velmi vhodná. Máme zkušené hráče, které potřebujeme kvalitně připravit na ligu. V zápasech proto zkoušíme mladé hráče i dorostence, u nichž potřebujeme vědět, jak budou schopni reagovat v mužském fotbale," podotkl trenér Marko. Nedaří se ani Slovácku, které má rovněž dvě prohry. Nejprve podlehlo Olomouci 1:3 a následně nestačilo ani na druholigový Zlín, přestože vedlo již o dvě branky. Nakonec však prohrálo 2:3.

Fotbalisté Kladna zahájili své účinkování ve skupině C porážkou 0:1 s Dynamem Drážďany, když doplatili na náročnou přípravu, která sebrala hráčům síly pro druhý poločas. Ve stejné skupině padly i Teplice. Lídr ligové tabulky v derby se spřáteleným klubem Ústí nad Labem podlehl 1:2, když jedinou branku Teplic vstřelil bosenský útočník Melunovič.

V bratislavské skupině E je již rozhodnuto o dvou postupujících. Účast ve čtvrtfinále si zajistily Senica a Trenčín, který porazil 4:1 Jihlavu.

Fotbalisté Teplic
zdroj: ČT24 autor: ČT24
Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články