Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Už nějakou dobu sleduji vlastní pohřeb, řekl Montella po další ztrátě Milána

Snaží se s týmem něco udělat a probrat ho, trápení AC Milán pod vedením Vincenza Montelly však ne a ne skončit. Italský kouč, který je pod velkým tlakem, tak musel tentokrát skousnout bezbrankovou remízu Milánských na půdě AEK Athény v rámci Evropské ligy a sám připustil, že se nyní cítí, jako kdyby sledoval vlastní pohřeb.

Vincenzo Montella
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

"Už nějakou dobu sleduji vlastní pohřeb," řekl Montella po utkání. "Vím, že klub ve mě má důvěru, ale uvidíme, co se stane," dodal.

Třiačtyřicetiletý bývalý italský reprezentant dostal v létě na posily 200 milionů eur (asi 5,1 miliardy korun). Jenže po dobrém začátku nyní jeho tým zažívá velký útlum. Z posledních sedmi utkání vyhrál jediné a v posledních pěti duelech čtyřikrát nedal gól.

"Víme, že náš tým má na mnohem více. Je to mladý tým, který má před sebou skvělou budoucnost. Pro zahraniční hráče není snadné se adaptovat na italský fotbal. Na začátku sezony jsme měli hodně šancí, ale také jsme špatně bránili. Teď si zas těžko vytváříme šance, ale také jich málo dovolíme soupeřům," prohlásil Montella.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání AEK Atény - AC Milán

Podle samotných hráčů schází týmu potřebný charakter. "To my jsme ti, kdo je na hřišti. Ne trenér. Vidím v našem kádru velkou kvalitu, ale schází nám charakter a sebedůvěra, abychom hráli více s míčem u nohy a naplňovali trenérovy ideály," řekl obránce Leonardo Bonucci.

"Musíme hrát beze strachu, věřit si, nedávat tolik dlouhých míčů, chtít kombinovat. Musíme najít v sobě bojovnost a vyhrát i ošklivě. Nejde vždy hrát jen na krásu," dodal záložník Riccardo Montolivo.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články