Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Po trailech přes hory

Už jsem chtěl běžet slavit, popisoval Douděra svůj dalekonosný pokus

Hraje téměř vždy na pravé straně, v Polsku však překvapivě nastoupil vlevo a pomohl k remíze 1:1. David Douděra po utkání vtipkoval, že možná v českém dresu našel svou novou pozici na hřišti. Naopak jej mrzelo, že ani jeden z jeho dvou slibných pokusů neskončil brankou.

David Douděra
zdroj: ČTK / Profimedia

"Překvapení to určitě bylo. Ale trenéři mi volali už před srazem, že ta varianta je. A pokud by měla nastat, ať jsem na ni aspoň trošku připravený. Ale samozřejmě hráč den před zápasem ještě neví," uvedl Douděra.

S pozicí levého halfbeka měl minimální zkušenosti. "Hrál jsem tam v juniorce za Duklu proti Mladé Boleslavi. Pak jednou za (tehdejšího mladoboleslavského trenéra Karla) Jarolíma. Ale to bylo snad jen 30 minut, protože pak se zranil jeden hráč a já šel zpátky doprava. Ale osobně jsem se tam cítil fakt dobře. Nebál jsem se toho, tak možná mi trenéři našli nový post. Uvidíme," podotkl s úsměvem.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Polsko – Česko

Hned po dvou minutách mířil vedle a první reprezentační gól nedal. "Vždy, když takhle někde nastoupím nově, se dostanu do první šance a nedám ji," žertoval. "Nechci to nějak zveličovat. Osobně si říkám, že nežiju v pohádce, ale realita je tvrdší. Je to smůla, ale jinak odbojovaný výkon celého týmu. Kluci zaslouží pochvalu," dodal Douděra.

Polskou branku netrefil ani dalekonosnou ranou za stavu 1:1 v 85. minutě, kdy už se málem chystal oslavovat. "Já mám trochu jiné pocity než kluci. Ti říkali, že to letělo tak metr vedle. Já byl úplně připravený vyběhnout někam nahoru na stadion a slavit. Škoda," prohlásil Douděra.

Domácí poslal do vedení ve 38. minutě Jakub Piotrowski, ale už čtyři minuty po přestávce srovnal Tomáš Souček. "O přestávce jsme nepropadali panice. Cítil jsem z týmu absolutní semknutost, odhodlání a chtíč to zlomit a třeba i otočit. Bylo to skvělé a správné nastavení, jak to má být," ocenil Douděra.

David Douděra:

"Samozřejmě šance byly i ke konci zápasu, mohli jsme to rozhodnout a vyhrát. Na druhou stranu Polsko ukázalo nesmírnou kvalitu na domácím krásném stadionu. Klobouk dolů před nimi. Je to takové rozpačité."

Velký dojem na něj udělal varšavský národní stadion, kde se kvůli chladnému počasí hrálo pod zataženou střechou. "Když jsem viděl sníh, tak jsem se málem rozbrečel. Pak jsem si vzpomněl, že je tady střecha. Klobouk dolů, asi jsem nehrál na hezčím stadionu. Opravdu to obdivuju," prohlásil Douděra.

Svěřencům trenéra Šilhavého stačí k postupu na Euro získat aspoň bod s Moldavskem v pondělním závěrečném duelu kvalifikační skupiny v Olomouci. "Hrát na remízu by byla sebevražda. Na zápas se těším moc. Chceme postoupit na Euro, tak to pojďme dotáhnout společně jako Češi," dodal Douděra.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články