Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Už je jasno. Bayern se v rekordně krátké době stal německým mistrem

Mnichov - Dominance je dokonána. Fotbalisté Bayernu si ligový titul zajistili už v 27. kole, tedy dříve než kterýkoliv jiný tým před nimi. Definitivně se tak stalo po výhře 3:1 nad nováčkem soutěže Herthou Berlín. Bayern tak má sedm kol před koncem soutěže nedostižitelný náskok 25 bodů a může začít slavit již svůj 24. bundesligový titul.

Hráči Bayernu slaví titul
zdroj: ČTK/AP autor: Michael Sohn

"Vlastně je jedno, jestli to přišlo o zápas dřív, nebo později. Jsem spokojený a blahopřeji všem ke skvělé sezoně," řekl kouč staronových šampionů Pep Guardiola. Titul věnoval již bývalému prezidentovi klubu Ulimu Hoenessovi, který se obhajoby dočkal jako člověk pravomocně odsouzený k tříapůlročnímu vězení za daňové úniky. "On je nejdůležitější osoba v klubu," dodal Guardiola na adresu legendy Bayernu.

Bayern nasměroval k mistrovským oslavám již v šesté minutě Toni Kroos, který z voleje trefil míč přesně mezi nohy brankáře Thomase Krafta. Za dalších osm minut pak Mario Götze usměrnil do branky hlavou centr Bastiana Schweinsteigera. Ve druhém poločase domácí zápas ještě zdramatizovali - Brazilec Rafinha v pokutovém území fauloval Adriána Ramose a nejlepší střelec Herthy z penalty snížil. Definitivu bavorskému klubu dal v 79. minutě Franck Ribéry, který po Götzeho přihrávce obloučkem přehodil domácího gólmana.

V historii Bundesligy dosud žádný klub tak rychle titul nezískal. Bayern navíc v soutěži už 52 kol neprohrál, novým rekordem je i jeho již desáté vítězství na cizím hřišti za sebou. "Asi nikdo nepovažoval za možné, že by nějaký tým mohl v Bundeslize někdy předvést takovou jízdu. Ani já ne," řekl prezident německého svazu Wolfgang Niersbach.

Trenér Pep Guardiola slaví ve svém prvním roce působení v Bayernu už třetí trofej, k tomu ještě může vyhrát Německý pohár a Ligu mistrů. "Guardiola obdivuhodně do našeho klubu pasuje, je to fantastický člověk," řekl o španělském kouči sportovní šéf Bayernu Matthias Sammer. "Ještě o kus mužstvo posunul, ta převaha a držení míče, to je jednoznačně jeho stopa," konstatoval trenér německé reprezentace Joachim Löw.

Vestfálské derby Dortmund - Schalke
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

Vestfálské derby o druhé místo skončilo nerozhodně

Bitva o druhé místo ve vestfálské derby mezi Dortmundem a Schalke branku nepřinesla a Dortmund v tabulce zůstal nadále o bod před svým pronásledovatelem. Vzájemná bilance však je na straně žlutočerných, kteří dokázali v říjnovém zápase v Gelsenkirchenu zvítězit 3:1.

Po pěti bodových ztrátách se v duelu s Mohučí dočkali výhry fotbalisté nováčka z Braunschweigu, když zvítězili na domácím hřišti 3:1. Zdeněk Pospěch se podílel přihrávkou na jediném gólovém úspěchu hostů.

Německá fotbalová liga - 27. kolo: Braunschweig - Mohuč 3:1 (18. a 77. Kumbela, 45.+3 Nielsen - 20. Müller), Brémy - Wolfsburg 1:3 (17. Prödl - 2. Malanda, 10. Perišič, 80. Arnold), Dortmund - Schalke 0:0, Hertha Berlín - Bayern Mnichov 1:3 (66. Ramos z pen. - 6. Kroos, 14. Götze, 79. Ribéry).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články