Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Útok Jablonce na druhé místo vyšel. Po výhře nad Boleslaví přeskočil Spartu

Jablonec – Minimálně do neděle má fotbalová liga nový tým na druhém místě, a to Jablonec. Severočechům k tomu pomohlo vítězství 1:0 nad Mladou Boleslaví, díky kterému přeskočili Spartu o dva body. Ta má však zápas k dobru. Zároveň prodloužili svoji sérii bez prohry na osm duelů. Jedinou branku střetnutí dal Ruslav Mingazov.

Slavící fotbalisté Jablonce
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

Jablonec přitom nezačal nejlépe a už v deváté minutě pustil Mladou Boleslav do velké šance. Po Ščukově přihrávce šel Wágner ze strany sám na Hrubého, ale vůbec netrefil branku. Jablonec zahrozil vzápětí - Kopic sklepl dlouhý míč do vápna k Rossimu, který se pěkně položil do střely, s níž si ale poradil hostující gólman Hruška.

Další nadějnou možnost měl v nastavení prvního poločasu Doležal, který se po rychlé akci Jablonce dostal za obranu Mladé Boleslavi, ale i tentokrát jeho pokus zlikvidoval připravený Hruška.

Mladoboleslavský brankář byl v hlavní roli také po přestávce. V 50. minutě zpoza vápna pohotově vystřelil mezi nohama obránce Kopic, ale Hruška byl opět na místě. O čtyři minuty později už ale nestačil na hlavičku Mingazova, který zaznamenal třetí gól v pátém zápase.

Jablonec po vstřelené brance převzal kontrolu nad hrou a v 70. minutě musel během několika vteřin Mladou Boleslav zachraňovat Hruška. Nejprve po Kopicově zpětné přihrávce vychytal Romeru a vzápětí si poradil i se střelou střídajícího Crnkiče.

Jablonec potvrdil, že se mu doma daří, a ani v sedmém zápase nenašel na Střelnici přemožitele (5 výher, 2 remízy). Za vedoucí Viktorií Plzeň, která v neděli nastoupí v Jihlavě, zaostává o dva body. Boleslav naopak prodloužila svou venkovní mizérii, když z posledních šesti zápasů na soupeřových hřištích získala pouhé dva body a už 446 minut nedala gól.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Jablonec - Mladá Boleslav

Baumit Jablonec - FK Mladá Boleslav 1:0 (0:0)

Branka: 54. Mingazov. Rozhodčí: Příhoda - Moláček, Jiřík. ŽK: Martin Doležal I. - Ďuriš, Magera. Diváci: 2210.

Jablonec: V. Hrubý - Romera, Pernica, M. Kysela, F. Novák - Kopic (90. Mišůn), Rossi, Hübschman, M. Pospíšil (87. Jun), Mingazov (70. Crnkič) - Martin Doležal I. Trenér: Šilhavý.

Mladá Boleslav: Hruška - J. Kysela, Navrátil, Hůlka, Bořil - Šisler (74. Magera), Ščuk, Tavares, Bartl (37. Zahustel) - Ďuriš (83. M. Vukadinovič), Wágner. Trenér: K. Jarolím.

Jaroslav Šilhavý (trenér Jablonce): "Bodů, byť po takhle hubeném výsledku, si hodně považujeme, protože Mladá Boleslav hrála výborně silově a rychle dopředu. V prvním poločase měla i hodně šancí a těší mě, že počínaje brankářem Vlastou Hrubým, obrannou čtyřkou a Tomášem Hübschmanem před nimi si naše defenziva pomalu sedá. To, že nedostáváme góly, je právě i tou sehraností."

Karel Jarolím (trenér Mladé Boleslavi): "Vzhledem k průběhu prvního poločasu nás musí mrzet, že jsme s šancemi naložili tak, jsme s nimi naložili. Při první příležitosti stačilo, aby Wágner trefil branku, ale když ji netrefíme, tak nemůžeme myslet na góly. Sice to bylo dlouho 0:0, ale to bychom museli být v obraně důslednější. Jablonec nám bohužel bodově odskočil, o to víc mě mrzí, že jsme tady chtěli a hlavně i měli bodovat, protože herně jsme se soupeři minimálně vyrovnali."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články