Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Útočník Vydra bude hostovat v Bruggách

Udine (Itálie) - Útočník české fotbalové jednadvacítky Matěj Vydra těsně před uzávěrkou přestupů zamířil z italského Udine na hostování do FC Bruggy. Neoficiální informaci o chystaném odchodu přinesly některé italské servery už po poledni, odpoledne transfer potvrdil hráčův agent Ondrej Chovanec. Devatenáctiletý fotbalista bude v Bruggách na ročním hostování, jehož součástí není opce.

Matěj Vydra
zdroj: calciomercato.it

Mladý český reprezentant, který do Udine přestoupil před rokem z Ostravy, se v nabitém kádru italského týmu nemohl prosadit do základní sestavy, byť v letní přípravě podával dobré výkony a střílel góly. Klub donedávna na nabídky jiných zájemců o Vydru nereflektoval, až nyní se trenér Francesco Guidolin uvolil pustit talentovaného útočníka na hostování.

"O Matěje se v průběhu přípravy zajímala řada zahraničních klubů, ale na poslední chvíli padla dohoda s Bruggami. Matěj dnes dopoledne absolvoval úspěšně zdravotní testy a jeho odchod do jednoho z největších belgických klubů tak byl stvrzen," řekl Chovanec, podle kterého si Udine vybralo právě klub, který vyznává výrazně ofenzivní pojetí.

Italský celek neúspěšně bojoval o účast v Lize mistrů, vypadl s Arsenalem a zbyl na něj jen start v Evropské lize. Tu by si však Vydra mohl zahrát i v Bruggách; tým byl minulý týden nalosován do skupiny s Bragou, Birminghamem a Mariborem.

FC Bruggy jsou třináctinásobným mistrem Belgie a desetinásobným vítězem Belgického poháru. Po pěti kolech nové sezony jim v tabulce zatím patří páté místo.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články