Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Útočník Hilál z Bohemians: Celý Bahrajn sleduje všechno, co tu dělám

Jeden evropský primát mají pražští Bohemians. Jako vůbec první klub v Evropě angažovali fotbalistu z Bahrajnu, je jím útočník Abdulláh Júsuf Hilál, který si přestupem splnil dětský sen. "Vždycky jsem se chtěl stát profesionálním fotbalistou a dostat se do Evropy, kde se hraje nejlepší fotbal na světě," přiznal muž, který už dal v lize dva góly. Páteční zápas Bohemians - Karviná můžete sledovat živě od 16:50 na ČT sport.

Abdulláh Júsuf Hilál
zdroj: ČTK autor: Luděk Peřina

"Je něco úplně jiného hrát fotbal tady a v mé rodné zemi," svěřil se sympatický fotbalista. "Rozdíl je úplně ve všem," vysvětluje a jako první uvádí profesionální přístup v Česku. V zemích Perského zálivu podle Hilála věnují víc pozornosti fotbalu hlavně v Saúdské Arábii a Spojených arabských emirátech. "Je to ovlivněno hlavně počasím, protože u nás jsou celý rok velká horka a hrát v těchhle podmínkách je hodně náročné," dodal forvard "klokanů". 

Hilál tvrdí, že za poslední rok se ale v jeho vlasti přístup k fotbalu změnil. "Přestože téměř celou naši zem pokrývá poušť, náš šejk Náser se rozhodl dostat fotbal v Bahrajnu na profesionální úroveň," konstatovala posila vršovického týmu s tím, že věří, že se to už v jeho zemi bude jen zlepšovat. 

Je nám líto, video expirovalo.
Hilál si v Bohemians zvyká na jiný život

A jak k jeho přestupu došlo? "Přišel s tím ředitel mého klubu a já jsem neváhal ani chvíli," vzpomínal fotbalista z exotické země. "Celý Bahrajn teď sleduje všechno, co dělám. Na hřišti i mimo něj, zkrátka všechno," řekl, jakou událostí pro jeho vlast je přestup do Bohemians. "Pro naši malou zemi i pro mě je to velká událost," dodal. 

Rozdíl mezi životem v Česku a v Bahrajnu je podle něho také veliký, liší se prakticky ve všem. Praha se mu moc líbí. "Je to krásné město, plné skvělých lidí, v němž je snadné žít," tvrdí a chce s Bohemians ještě výš než na sedmé místo v minulé sezoně. "Dostat se mezi pět nejlepších je teď můj sen," přiznal.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články