Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Utkání Liberce se Slováckem uzavře třinácté ligové kolo

Liberec – Dohrávka sousedů ze středu tabulky mezi Libercem a Slováckem uzavře 13. kolo první fotbalové ligy. Oba týmy získaly zatím šestnáct bodů, mistrovský Slovan je před svým soupeřem jen díky lepšímu skóre, na první místo ztrácí obhájce titulu už deset bodů. Přímý přenos sledujte od 17:30 na kanálu ČT sport nebo na našem webu.

Liberečtí vyhráli z posledních sedmi kol jediné a vědí, že další ztráta už by mohla být kritická. Naposledy Slovan podlehl 1:2 na hřišti Sparty. Trenér Jaroslav Šilhavý je ale přesvědčen, že pokud jeho svěřenci zopakují výkon z Letné, budou proti Slovácku úspěšní.

"Když zopakujeme to, co jsme předvedli doma proti Mladé Boleslavi a naposledy na Spartě, věřím, že uspějeme a můžeme se zase pohybovat nahoře v tabulce," řekl Šilhavý. "Potřebujeme jednoznačně urvat tři body," dodal útočník Jan Blažek.

Tým Slovácka je na vítězné vlně

Slovácko pod koučem Svatoplukem Habancem prohrálo pouze jeden z osmi ligových zápasů, Liberec ale už třináctkrát po sobě neporazilo a U Nisy nezvítězilo ještě nikdy. V posledních šesti vzájemných utkáních skórovalo jen jednou. "Na statistiky z minulosti příliš nevěřím. Každý zápas je jiný a my se pokusíme v Liberci bodovat," uvedl Habanec.

Tým z Uherského Hradiště musí improvizovat, protože mu kvůli čtyřem žlutým kartám vypadli ze sestavy Kuncl s Valentou. "Liberec představuje nesmírně kvalitního protivníka se zkušeným Štajnerem a nebezpečným střelcem Šuralem. Má silnou středovou řadu, ale spoléhám na náš bojovný výkon," dodal trenér Slovácka Habanec.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články