Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Utkání Belgie s Portugalskem se nakonec uskuteční, bylo přeloženo do Leirie

Brusel - Přípravné utkání mezi fotbalisty Belgie a Portugalska, jež se mělo hrát 29. března v Bruselu, bylo po úterních teroristických útocích v belgické metropoli přeloženo na půdu soupeře do Leirie. Belgický fotbalový svaz dnes nejprve zápas preventivně z bezpečnostních důvodů zrušil, o několik hodin později se s portugalskými protějšky dohodl na změně pořadatelství.

Marouane Fellaini
zdroj: ČTK/BELGA autor: YORICK JANSENS

Belgičtí fotbalisté po bombových útocích na letišti a v metru, které si vyžádaly nejméně třicet lidských životů, zrušili jak úterní, tak dnešní trénink. Portugalsko okamžitě žádalo o zrušení zápasu, což vedoucí tým žebříčku FIFA zpočátku odmítal, nakonec však dal svaz na doporučení představitelů města.

"Kvůli bezpečnosti a prevenci město Brusel požádalo Belgický fotbalový svaz, aby se zápas proti Portugalsku 29. března nehrál. Proto se tedy utkání našich Rudých ďáblů plánované na úterní večer neuskuteční," uvedla v prohlášení národní federace.

O několik hodin později fotbalové svazy obou zemí informovaly, že se dohodly na přeložení utkání do Leirie, jež mimo jiné hostila zápasy mistrovství Evropy v roce 2004.

Pokud by se zápas nesehrál, přišla by Belgie kvůli terorismu už o druhý přípravný duel za sebou. Její předchozí utkání proti Španělsku se 17. listopadu nehrálo kvůli útokům v Paříži.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články