Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Ústí zdolalo Sokolov a na jaře poprvé bodovalo naplno

Praha - Ve třetím jarním utkání ve druhé lize fotbalisté Ústí nad Labem poprvé vyhráli. Po dvou remízách vedoucí tým soutěže zvítězil nad Sokolovem 2:0 a má v čele neúplné tabulky sedmibodový náskok před Jihlavou. Ve všech jarních utkáních zatím bodoval i předposlední Most, remízou 0:0 v Třinci navázal na předchozí výhry nad Vlašimí a v Čáslavi. Naopak rezerva Sparty opět prohrála, tentokrát doma s Opavou 0:1 a znovu se přiblížila sestupu. Vlašim porazila Karvinou 2:0 a dočkala se první výhry pod vedením nového kouče Luboše Urbana.

Fotbal
zdroj: Isifa

Ústí patřil úvod zápasu, v 18. minutě po kombinaci Láchy s Dvořákem poslal Holek trefou z malého vápna Severočechy do vedení. Sokolov vyrovnal hru a byl do přestávky nebezpečnějším týmem, gól ale nedal. Po přestávce měl dvě velké šance Holek, ale na pozorného gólmana Bučka nevyzrál. Vítězství lídra soutěže pojistil v závěru kapitán Martykán, jenž využil zaváhání brankáře Bučka i sokolovské obrany.

Třinec doplatil proti Mostu na neproměňovaných vyložených šancí, kterých si vytvořil především v úvodním poločase celou řadu. Jako první mohl ohrozit mosteckou branku Nehoda, ale mířil těsně vedle. Vzápětí po sólové akci minul levou tyč Ceplák. Po jeho standardní situaci pak Malíř poslal míč do nohou brankáře Bertelmana. Gólman Mostu vychytal i Lisického a Matouška, po jehož střele byl navíc odpískán ofsajd.

První poločas utkání v Horních Počernicích nabídl průměrný fotbal, který příliš vzrušení ani na jedné straně nenabídl. Ani po přestávce šancí mnoho nebylo. Postupem času začali přebírat otěže zápasu hosté z Opavy, kteří byli za svou snahu odměněni brankou Radzinevičiuse v 69. minutě. Sparťané i přes závěrečné úsilí vyrovnat nedokázali a na předposlední Most ztrácejí už devět bodů.

Vlašim mohla jít do vedení už v 11. minutě, ale Vaněček po závaru trefil z ostrého úhlu jen tyč. Gólem neskončily ani šance Vojty, Vebra či Starého a skóre se změnilo až v nastavení, kdy po rohovém kopu Starého skóroval Petrů. Náskok domácích ubránil v úvodu druhé půle gólman Hanuš skvělým zákrokem proti Preslově střele. Šance hostů na vyrovnání poklesly ještě víc v 79. minutě po vyloučení Jursy, navíc chvíli poté zvýšil Vebr po Vaněčkově přihrávce.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články