Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Ústí se výhrou nad Třincem vrátilo do čela druhé ligy

Praha - Fotbalisté Ústí nad Labem v 21. kole druhé ligy porazili Třinec 2:1 a vrátili se do čela tabulky o skóre před Hradec králové, který již v pátek vyhrál 2:1 ve Vítkovicích. Vedoucí příčku neudržel Zlín, který poprvé po osmi zápasech prohrál, Žižkovu podlehl 0:2. Ústí se ujalo vedení v deváté minutě, kdy se po sérii rohových kopů prosadil ukrajinský útočník Rudnickij. Hosté sice ještě do přestávky získali převahu, ale vyrovnat se jim podařilo až v 72. minutě, kdy se trefil Petr Joukl. V závěru domácí tlačili a o výhře Severočechů rozhodl v 86. minutě Martykán.

Zlín sedm z předchozích osmi duelů vyhrál, na Žižkově však selhal. Hráči Viktorie už v úvodu zápasu potvrdili, že v domácím prostředí to proti Zlínu umí, když s ním dnes poosmé za sebou neprohráli. Ve druhé minutě se trefil Zdeněk Koukal a také zbytek poločasu se odehrával v režii Viktorie. Po přestávce sice Zlín několikrát zahrozil, ale pojistku přidal dvě minuty před koncem střídající Ladislav Martan.

Ani na pátý pokus se na jaře nedočkali vítězství hráči Karviné. Tentokrát před vlastními fanoušky remizovali 1:1 s Jihlavou. Domácí mohli otevřít skóre už v osmé vteřině, kdy jihlavskou branku ze dvou metrů netrefil Mišinský. O osm minut později jeho zaváhání potrestal Zelinka, který poslal hosty do vedení. Karviné se podařilo vyrovnat ve 23. minutě, kdy se prosadil Opic.

Fotbalisté Čáslavi protáhli své čekání na vítězství na deset zápasů, když rovněž jen remizovali 1:1 v Opavě, a alespoň ukončili sérii sedmi porážek. Nadále však zůstávají na sestupové patnácté příčce, dva body za sparťanskou rezervou a Hlučínem, který prohrál 0:3 ve Vlašimi. Sparťané doma remizovali 0:0 s Mostem. Sokolov si výhrou 1:0 nad pražskou Duklou pojistil čtvrté místo. O jedinou branku kvalitního utkání se postaral v 79. minutě obránce Studík.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články