Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Ústí nezvládlo přímý souboj o poslední místo, Brno mu odskočilo

Teplice - Fotbalisté Ústí nad Labem se propadají stále hlouběji do sestupových starostí. V 16. ligovém kole podlehli v přímém souboji o poslední místo Brnu 2:3 a svého soupeře si nechali odskočit na tříbodový rozdíl. Ze sestupového pásma nevybředlo ani Brno, na čtrnáctou Ostravu ztrácí ještě jeden bod. Dnešní výhru zajistil hostům dvacet minut před koncem Hodek. Ještě dlouho po skončení zápasu seděli ústečtí hráči okolo lavičky a nechápali, jak snadno si nechali vyfouknout důležité body. "V týmu vládne velký smutek. Nechci házet flintu do žita, ale to, co jsme předvedli, nemělo v některých momentech ligové parametry," kritizoval po zápase kouč Svatopluk Habanec.

Fotbalisté Příbrami zachránili v utkání s Teplicemi pět minut před koncem remízu 1:1 a počtvrté za sebou neprohráli. Hosté vedli po gólu Mareše, ovšem Videgla v závěru srovnal a postaral se o teprve třetí gól svého týmu z posledních osmi duelů proti Severočechům.

Domácí řešili problém s několika zraněnými či potrestanými hráči, mezi nimiž byl i autor posledních tří příbramských gólů a nejlepší střelec týmu Klesa. Do sestavy se tak dostal i teprve osmnáctiletý Pilík, pro kterého to byl vůbec první ligový start v kariéře.

Oba trenéři se po zápase shodli na tom, že Příbram srovnala po zásluze. "Domácí si za svou aktivitu vyrovnání zasloužili. Mně chyběla větší aktivita z naší strany. Jinak to byl hlavně bojovný zápas," řekl teplický kouč Jiří Plíšek. "Před utkáním jsme chtěli vyhrát, ale ten bod bereme. Když jsem sem přicházel, tak jsem v novinách četl, že jdu do nejhoršího týmu v lize. No a teď jsme počtvrté za sebou neprohráli, takže to není tak špatné," poznamenal trenér domácích Roman Nádvorník.

Jablonec potvrdil současnou formu, když porazil Olomouc 3:2. Domácí nasměroval za výhrou dvěma proměněnými penaltami Lafata, třetí gól přidal Pekhart. Hosté v závěru díky Hubníkovi se Šultesem snížili na rozdíl jedné branky, ale vyrovnat už nedokázali. Jablonec, který protáhl neporazitelnost na šest utkání, se tak v tabulce k třetí Sigmě přiblížil na rozdíl jediného bodu.

Olomoucký trenér Zdeněk Psotka neskrýval po prohře v Jablonci rozladění nad výkonem rozhodčího Kocourka, který proti jeho svěřencům nařídil hned dvě penalty. "Cítím křivdu, ale utkání budu hodnotit, až se podívám na video, dřív ne. Vyčítat budu hráčům šance," řekl Psotka. Jablonecký kouč František Komňacký označil výhru domácích za trochu šťastnou. "Nemohli jsme se do zápasu dostat. Utkání rozhodl vstup do druhé půle, kdy jsme dali dva góly a odskočili na 3:0," řekl Komňacký.

Branka kanonýra Milana Škody přinesla fotbalistům Bohemians 1905 výhru 1:0 v zápase s nováčkem Hradcem Králové. Pražané v novém působišti v Edenu odčinili minulou prohru se Spartou a v tabulce přeskočili svého dnešního soupeře o dva body. Bohemians čtvrtou domácí výhru v sezoně uhájili, i když museli od 75. minuty hrát v oslabení bez vyloučeného Hartiga.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články