Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Ústecký klub zahájil přípravu jen se třinácti fotbalisty

Ústí nad Labem - Pouze se třinácti fotbalisty zahájil prvoligový nováček z Ústí nad Labem přípravu na nový ročník gambrinus ligy. Za čtyři týdny chtějí Severočeši vyzkoušet pětadvacet nových hráčů a postavit celek, který se příští sezonu mezi elitou minimálně udrží. Potýkají se však s nízkým rozpočtem. První přípravné zápasy si zahrají hráči z Ústí nad Labem příští týden s Jabloncem a Libercem.

Z dvacetičlenného týmu, který nedávno vybojoval účast v první lize, odešli čtyři hráči, další dva jsou zranění. Trenér Svatopluk Habanec má v e-mailu desítky nabídek hráčů, kteří si první ligu chtějí zahrát. Jenže na výběr má jen čtyři týdny a z dvacetimilionovým rozpočtem má situaci velmi složitou. "My se potřebujeme do čtrnácti dnů dobrat do nějaké kvality," podotkl kouč.

Na testech je sedmadvacetiletý Vít Vrtělka, který má 100 ligových startů a ostřílený teplický záložník Michal Doležal. "Je to první liga. Pomoci Ústí sezonu zvládnout by pro mě byla další výzva," prohlásil Doležal. U testovaných hráčů záleží především na tom, za jakou částku budou ochotni u nízkorozpočtového týmu nastoupit.

Je nám líto, video expirovalo.
Příprava hráčů Ústí nad Labem

Hlavní zprávy

Nejčtenější články