Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ESA logistika Tatran Střešovice - FAT PIPE FLORBAL CHODOV

Ústecká bída nekončí, vyrovnanou druhou ligu vede Žižkov

Ústí nad Labem – Ústí i po 5. kole Fotbalové národní ligy čeká na vítězství. Doma sice vedlo po poločase nad Třincem, ale nakonec prohrálo 1:3. Viktoria Žižkov zvítězila 1:0 na hřišti Sokolova a dostala se do čela tabulky. Předstihla i Znojmo, které má ale nedělní zápas k dobru. Další týmy z popředí tabulky ztrácely body. Opava uhrála doma s Olomoucí bezbrankovou remízu. Exligová Sigma tak nadále tápe a k návratu do nejvyšší soutěže má daleko. Tabulku po 5. kole si prohlédněte ZDE.

Fotbalisté Ústí nad Labem
zdroj: ČTK autor: Zavoral Libor

Do utkání s Třincem přitom vstoupili lépe fotbalisté Ústí nad Labem, kteří se v úvodu zápasu dostali k několika šancím. Gólu se však dočkali až ve 35. minutě. Vraštil našel centrem volného Veverku, který hlavičkou z velkého vápna překonal brankáře Palečka.

Ve druhé půli ale na hřišti dominovali hosté. Už v 50. minutě srovnal rovněž hlavou stoper Vomáčka. O sedm minut později nařídil sudí penaltu za skluz Nováka proti Motyčkovi. Pokutový kop zužitkoval Malíř, jenž se trefil přesně k levé tyči.

Severočeši mohli ještě vyrovnat, ale odkrytou branku z bezprostřední blízkosti netrefil Veverka, který později ztroskotal na brankáři Palečkovi. A tak definitivní rozhodnutí přinesla až střela z dálky v podání třineckého Kubáně.

Sokolov měl velmi dobrý vstup do sezony a s Žižkovem hrál o to, kdo půjde do čela tabulky. Tentokrát však Západočeši selhali v koncovce. Nevyužili ani toho, že Žižkov už v průběhu prvního poločasu musel kvůli zranění střídat brankáře Tomáše Holého. Gólman zapůjčený ze Sparty se nešťastně srazil se spoluhráčem Šťastným a spadl na hlavu. Musel být převezen do nemocnice, kde mu zašili tržnou ránu na spánku a kvůli otřesu mozku tam zůstane přes noc na pozorování.

Jeho náhradník Pokorný však ihned zazářil, když zneškodnil velké šance Dřížďala a Červenky. Jak si poradit v šanci, ukázal v 64. minutě hostující Voltr, když nechytatelnou bombou poslal Žižkov do vedení. Sokolov už měl jen jednu dobrou příležitost, ale Vaněček branku netrefil.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Sokolov - Žižkov

Po čtyřech remízách se vítězství dočkaly Pardubice, které na půdě dosud neporažené Karviné vyhrály 3:1. Svěřenci trenéra Martina Haška jsou spolu s Táborskem a Zlínem jedinými neporaženými celky. Pardubice šly do vedení už ve 3. minutě, kdy Fusek doklepl do odkryté branky přihrávku Přibyla. Fusek pak v úvodu druhé půle vybojoval penaltu, kterou proměnil Jeřábek. Karviná sice rychle snížila zásluhou Urgely, ale v 65. minutě definitivně rozhodl Vencl.

V Opavě se hrál opatrný fotbal. Na straně domácích vážněji zahrozil Mikula, kterému přiťukl míč bývalý reprezentant Pospěch, ale střelu zneškodnil hostující gólman Reichl. Na druhé straně brankář Květoň efektně vychytal střelu z dálky v podání Cany. V závěru měl velkou šanci olomoucký Vašíček, ale netrefil míč ideálně.

Na první body stále čeká nováček z Kolína, který v 5. kole prohrál na hřišti Frýdku-Místku 0:1. Domácí byli aktivnější, nastřelili břevno a ve 40. minutě zařídil jediný gól Uškovič, který se vyhnul ofsajdu. Kolín se dostal do jediné vážnější šance, ale Jelínkovu hlavičku po rohovém kopu domácí obrana odvrátila.

Mimořádným střeleckým výkonem se blýskl útočník Táborska Zbyněk Musiol. Třiadvacetiletý kanonýr mezi 63. a 78. minutou duelu na půdě exligového Znojma vstřelil čtyři branky a sám tedy rozhodl o výhře Jihočechů 4:1. Musiol se nejprve prosadil hlavičkou. Vzápětí sice srovnal domácí Pázler, ale v 67. minutě znovu udeřil hostující kanonýr, tentokrát po šťastné teči. Svůj mimořádný výkon pak završil dvěma proměněnými penaltami. Táborsko se díky tomu dočkalo první výhry v nové druholigové sezoně, naopak Znojmo, které v minulé sezoně sestoupilo z nejvyšší soutěže, podruhé za sebou prohrálo doma a nepotvrdilo cenné vítězství z předchozího kola v Olomouci.

První výhry v tomto druholigovém ročníku se dnes dočkal i Varnsdorf, který porazil Zlín hladce 3:0. Most pak prohrál s Vlašimí 0:1.

Znojmo - Táborsko 1:4 (0:0) Branky: 64. Pázler - 63., 67., 70. z pen. a 78. z pen. Musiol. Rozhodčí: L. Kovařík - Moláček, Melichárek. ŽK: Buchta - Presl. Sestavy: Znojmo: Doleček - Helísek, Buchta, Hudec, Odehnal - Lacko, Okleštěk, Kovačič - Stáňa (66. Ledecký), Žondra, Pázler. Trenér: Machala. Táborsko: Toma - Kotrba, Mráz, Ciferský, Divíšek - Šiml, Traore - Tusjak (87. Nešický), Džafič (55. Presl), Javorek - Musiol (83. Přeučil). Trenér: Frňka.

Most - Vlašim 0:1 (0:1) Branka: 42. Štochl. Rozhodčí: Jílek - Antoníček, Dobrovolný. ŽK: Běloušek, Petráček, Kurtaj - Janda, Jakubov, Hronek. Diváci: 471. Sestavy: Most: Mandous - Santos, Běloušek, Avdič, Nguyen (80. Jiří Procházka) - Jan Procházka, Schut (59. Surynek) - Wermke (59. Petráček), Kurtaj, Veselinovič - Mlika. Trenér: Raszyk. Vlašim: Fendrich - Petrů, Štochl, Čepelák, Nový - Verner, Průcha, Janda (57. Breda), Hronek - Barák (85. Matějka) - Jakubov (90. Hell). Trenér: Petržela.

Varnsdorf - Zlín 3:0 (1:0) Branky: 3. Kouřil, 70. Martan, 90. Jurča. Rozhodčí: Berka - Vaňkát, Zeman. ŽK: Landovský, Tvaroha, Kouřil - Benčík, Kraut, Poznar. Diváci: 910. Sestavy: Varnsdorf: Porcal - Landovský, Filip, Kouřil, Tvaroha - Novotný - Rudnickij, Daníček (75. Zieris), Breite, Djurdjevič (86. Jurča) - Schubert (56. Martan). Trenér: Frťala. Zlín: Dostál - Pazdera, Malý, Hubáček, Benčík - Salachna (61. Kurtin), Hájek, Višněvský (78. Holík) - Poznar, Kraut, Chmelo (46. Jeleček). Trenér: Pulpit.

Opava - Olomouc 0:0 Rozhodčí: Marek - Pelikán, Paták. ŽK: Grussmann - Vepřek, Janotka. Diváci: 4 231. Sestavy: Opava: Květon - Pospěch, Mikula, Dvorník, Čelůstka - Metelka, Horka - Svatonský (90. Hrabina), Grussmann (87. Neubert), Schaffartzik - Machálek (90. Kuzník). Trenér: Baránek. Olomouc: Reichl - Janotka, Rajnoch, Škerle, Vepřek - Zahradníček (62. Varadi), Ordoš (80. Plšek), Cana, Houska, Navrátil - Vašíček (88. Rolinc). Trenér: Kalvoda.

Frýdek-Místek - Kolín 1:0 (1:0) Branka: 40. Uškovič. Rozhodčí: Jech - Kotalík, Černý. ŽK: Ilko - Pechatý, Kratochvíl, Biško. Diváci: 1 523. Sestavy: Frýdek-Místek: Mihálek - Ilko, Literák, Uvíra, Švrček - Žídek - Talián, Uškovič (67. Halaška), Mozol, Pribula (46. Zapalač) - Matúš (85. Gavlák). Trenér: Goffa. FK Kolín: Pechatý - Jelínek, Klimpl, Kratochvíl, Kučera - Jurečka (53. Klapka), Hurka, Bláha (76. Kalaš), Svátek (53. Jukl) - Biško, Macháček. Trenér: Veselý.

Sokolov - Žižkov 0:1 (0:0) Branka: 64. Voltr. Rozhodčí: Příhoda - Peřina, Vysloužil. ŽK: Dvořák II., Blažek, Červenka - Hovorka. Diváci: 1 423. Sestavy: Sokolov: Dvořák I. - Blažek, Kucalas, Hofmann, Dřížďal - Čada, Vrtělka - Dvořák II. (84. Šamánek), Ouedraogo (67. Machek), Pouček (77. Vaněček) - Červenka. Trenér: Šmejkal. Žižkov: Holý (36. Pokorný) - Dressler, Hovorka, Šťastný, Karafiát (81. Podzimek) - Opluštil - Súkenník, Podrazký, Folprecht, Voltr - Marek (61. Bazal). Trenér: Trpišovský.

Karviná - Pardubice 1:3 (0:1) Branky: 56. Urgela - 3. Fusek, 52. Jeřábek z pen., 65. Vencl. Rozhodčí: Bílek - Kříž, Caletka. ŽK: Pindroch, Janíček, Trousil, Nečas, Urgela - Hašek, Fusek, Přibyl. ČK: 89. Janíček (Karviná). Diváci: 921. Sestavy: Karviná: Pindroch - Růžička, Trousil, V. Cverna, Eismann - Skwarczek (46. Urgela), Janíček - Puchel (71. Juřena), Budínský, Zelený - Ondřejka (76. Fiala). Trenér: Weber. Pardubice: Frydrych - Přibyl, Bederka, Vencl, Kakrda - Hašek ml., Kudrna, Jeřábek, Fusek (59. Nečas) - Fikejz (80. Klátil), Fousek (53. Záviška). Trenér: Hašek st.

Ústí nad Labem - Třinec 1:3 (1:0) Branky: 35. Veverka - 50. Vomáčka, 58. Malíř z pen., 88. Kubáň. Rozhodčí: Orel - Pilný, Arnošt. ŽK: Novák - Kubáň. Diváci: 758. Sestavy: Ústí: R. Novák - Vraštil, Zukič, Vaněk, Šraga - J. Peterka (76. Smola) - Krátký, Martykán, Kuč (63. Jursa), Pavlata (70. Manev) - Veverka. Trenér: Přerost. Třinec: Paleček - Lisický, Vomáčka, Čelůstka, Kubáň - Malíř (71. Málek), Motyčka (87. Matoušek), Hupka, Ceplák - Joukl, Smetana (16. Dedič). Trenér: Kalivoda.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články