Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Úspěšná spolupráce poběží dál. Trpišovský prodloužil ve Slavii smlouvu o dva roky

Slavia se dohodla s trenérem Jindřichem Trpišovským na prodloužení smlouvy o dva roky. Třiačtyřicetiletý kouč dovedl v sezoně červenobílé po 77 letech k zisku domácího double a do čtvrtfinále Evropské ligy.

Jindřich Trpišovský
zdroj: ČTK autor: Deml Ondřej

Trpišovský přišel z Liberce do Slavie v prosinci roku 2017, kdy tehdejší mistrovský tým převzal po odvolaném trenérovi Jaroslavu Šilhavém. Ve své první sezoně dovedl červenobílé k zisku domácího poháru a v lize skončil druhý.

V uplynulém mimořádně vydařeném ročníku slavil Trpišovský s týmem titul a obhájil vítězství v poháru. V pondělí byl Trpišovský vyhlášen nejlepším trenérem ligové sezony.

Slávisté v minulé sezoně pod Trpišovského vedením ve 35 ligových zápasech jen čtyřikrát prohráli a pětkrát remizovali.

S 79 vstřelenými góly byl klub z pražských Vršovic nejofenzivnějším týmem soutěže a s 26 inkasovanými brankami nejlépe bránícím.

Pražský rodák Trpišovský si udělal jméno v Liberci, který se pod jeho vedením prezentoval atraktivním a moderním stylem.

Slovan trénoval od léta 2015 a hned v první sezoně s ním obsadil třetí místo v ligové tabulce. Mezi jeho úspěchy patří i dva postupy do základní skupiny Evropské ligy.

Před angažmá v Liberci Trpišovský působil ve Viktorii Žižkov a v minulosti také dělal trenéra mládeže ve Spartě a Bohemians 1905.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články