Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Úspěchem bude každý vstřelený gól, ví trenér českých fotbalistek před domácím ME

Už na přelomu června a července čeká české fotbalistky do 19 let evropský šampionát, který se bude konat právě v Česku. Trenér českých fotbalistek ví, že jeho svěřenkyně nebudou favoritkami a přeje si takovou hru, aby si fanoušci mohli zatleskat.

Je nám líto, video expirovalo.
Mladé české fotbalistky se těší na domácí Euro

České fotbalistky se dostaly na Euro jakožto pořadatelská země. V kvalifikaci, která neměla na jejich nominaci vliv, skončily poslední. Každý uhraný bod na šampionátu tak bude malou výhrou.

"Úspěchem bude každý vstřelený gól, který se nám podaří dát, ale hlavně předvést takovou hru, aby si fanoušci mohli zatleskat," přeje si trenér českých fotbalistek do 19 let Jan Navrátil.

V podobném duchu mluví i brankářka reprezentačního výběru Bára Beránková. "Pro mě by byl velký úspěch odehrát hezký fotbal a dát góly kterémukoliv z těch soupeřů, co tam jsou, ať už je to Francie, Německo, Anglie nebo Španělsko. To se prostě musí oslavit."

Mistrovství Evropy se bude konat v Ostravě, Opavě, Karviné a Frýdku-Místku. Prestižní turnaj má za cíl zpopularizovat ženský fotbal v Česku. "Věřím, že fanoušci si na stadion cestu najdou a holky poženou. V tom kraji lidé fotbalem žijí, takže je dobře, že ten fotbal bude tady a teď už to bude na holkách," říká ambasador turnaje a gólman ostravského Baníku Jan Laštůvka.

Na Euru nebudou chybět například obhájkyně titulu z Francie nebo šestinásobné šampionky z Německa. Přímý přenos slavnostního losování můžete sledovat 18. května v 10:30 na programu ČT sport.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články