Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

USA poslala do finále Morganová, Angličanky opět doplatily na penaltovou nemohoucnost

Už je to skoro pravidlo. Pokolikáté už anglické reprezentační výběry selhaly z pokutových kopů na velkých akcích? Penaltovou nemohoucnost potvrdily Angličanky i v semifinále mistrovství světa. Stephanie Houghtonová mohla v 84. minutě vyrovnat duel s USA, místo toho neproměnila už třetí penaltu svého výběru na turnaji. Američanky si tak zahrají o trofej, když díky trefám Christen Pressové a Alex Morganové zvítězily 2:1.

Alex Morganová dává postupový gól Američanek do finále MS
zdroj: Reuters autor: Benoit Tessier

Američanky nastoupily před více než 50 tisíci diváky v Lyonu bez zraněné kapitánky Megan Rapinoeové, která dala všechny čtyři góly svého družstva ve vyřazovacích bojích. Angličankám zase ze stejného důvodu chyběla brankářská jednička Karen Bardsleyová.

Skóre utkání otevřela v 10. minutě hlavou Američanka Christen Pressová, o devět minut později vyrovnala Ellen Whiteová, pro kterou to byl šestý gól na turnaji. Po půl hodině hry se opět hlavou prosadila Američanka Morganová a dotáhla se na Whiteovou v čele tabulky střelkyň.

Ve druhé půli se podruhé trefila Whiteová, ale kvůli těsnému ofsajdu branka po konzultaci s videorozhodčím neplatila. Podruhé VAR zaúřadoval osm minut před koncem, kdy potvrdil faul na Whiteovou ve vápně. Penaltu anglické kapitánky Stephn Hougtonové ale brankářka Alyssa Naeherová chytila. Pro Angličanky to byl už třetí neproměněný pokutový kop na turnaji.

V závěru byla ještě po druhé žluté kartě vyloučena Angličanka Millie Brightová a Američanky ve zbytku utkání těsný náskok udržely. Ve Francii útočí celek USA na čtvrtý titul, ze zlata se Američanky radovaly v letech 1991, 1999 a 2015.

Mistrovství světa fotbalistek ve Francii - semifinále:

USA - Anglie 2:1 (2:1)

Branky: 10. Pressová, 31. Morganová - 19. Whiteová.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články