Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
VK Lvi Praha - VK Trox Příbram

Uruguay porazila Ghanu, Afrika v semifinále nebude

Johannesburg – Boj Ghaňanů o premiérový postup afrického týmu do semifinále mistrovství světa proti urputným uruguayským reprezentantům dospěla přes řadu šancí k penaltovému vyvrcholení, po kterém se nakonec radovali Uruguayci. Poměrně vyrovnané utkání zažilo řadu překvapivých momentů. Fotbalistům Ghany se podařilo skórovat v posledních okamžicích první půle, na dosah měli vítězství v závěru prodloužení, kdy však Asamoah neproměnil trestný kop. Informace najdete také na internetovém speciálu msfotbal.cz.

Uruguay – Ghana
zdroj: ČTK/AP autor: Bernat Armangue

Přestože měli Ghaňané jasnou podporu v publiku, které si velice přálo, aby africký tým na šampionátu pořádaném v Africe postoupil do boje o medaile a přestože několikrát ostřelovali uruguayskou branku, uspěli až v nastavení prvního poločasu, kdy se trefil Muntari.

V druhé půli po řadě šancí na obou stranách skórovala Uruguay díky Forlánovi a ubránila remízu až do konce. Naopak její hráči se několikrát pokusili upravit skóre, ale neuspěli ani oni. Hra tak dospěla do prodloužení, které však po třiceti minutách na skóre nic nezměnilo. Ghana přitom měla v závěru velmi blízko vítězství. Ve standardní situaci po zmatku před brankou už mířil míč do uruguayské sítě, rukou ho však vyrazil Suárez. Dostal červenou kartu a Asamoah střílel trestný kop – neuspěl.

V závěrečném rozstřelu nakonec měli více štěstí reprezentanti Uruguaye. Díky penaltovému skóre 4:2 postoupili po 40 letech do semifinále.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články