Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Urážel Blanca i Ibrahimoviče. Auriera vyřadilo PSG z kádru a v klubu asi skončí

Paříž – Jak si během pár minut zničit skvěle rozjeté angažmá v jednom z nejlepších klubů světa, vzorově ukázal obránce Paris St. Germain Serge Aurier. Pravý bek, který neměl chybět v základní sestavě PSG v osmifinálovém duelu Ligy mistrů proti Chelsea, se během rozhovoru s fanoušky ostře pustil do trenéra Laurenta Blanca a některých spoluhráčů včetně hvězdného Zlatana Ibrahimoviče. Třiadvacetiletý hráč se už v neděli neobjevil na tréninku a zřejmě přijde v Paříži o angažmá. Přímý přenos utkání PSG - Chelsea sledujte od 20:15 na ČT sport a našem webu.

Serge Aurier
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

Ještě minulý týden patřil Aurier k neodmyslitelným členům základní sestavy PSG. V letošní sezoně se rozehrál do výborné formy a stal se jedničkou kouče Blanca na pravém beku, kde odehrál v probíhajícím ročníku 25 soutěžních utkání. Víkendová diskuze s příznivci na sociálních sítích všechno změnila.

Aurier se totiž ostře pustil do Blanca i do některých svých spoluhráčů. Trenéra nejprve označil za "teplouše". Urážky si od něj vyslechl i Ibrahimovič či další hvězda Ángel di María. Týmovou brankářskou dvojku Salvatora Sirigu označil za neschopného a servítky si nebral ani vůči svému konkurentovi na post pravého obránce Gregory van der Wielovi.

Je nám líto, video expirovalo.
Pozvánka na utkání PSG - Chelsea

Video na sociální síti Periscope okamžitě vyvolalo velkou vlnu ohlasů. Aurier v reakci na kritiku označil video za podvrh. Následně však svoji výpověď změnil a začal se omlouvat s tím, že od svého klubu příjme jakýkoliv trest.

Ten na sebe podle očekávání nenechal dlouho čekat. Pařížský klub reprezentanta Pobřeží slonoviny okamžitě vyřadil z kádru. "Video obsahovalo naprosto nepřijatelné komentáře vůči spoluhráčům a trenérovi. Klub se rozhodl začít s hráčem disciplinární řízení spojené s potrestáním. Aurier tak nenastoupí proti Chelsea," napsalo v prohlášení PSG.

Velké zklamání nad chováním svého svěřence vyjádřil i sám Blanc. "Přitom před dvěma lety jsem se hodně zasadil o to, abychom ho do Paříže získali. Ale potrestal se sám. Jsem strašně zklamaný," reagoval kouč na Aurierovi slova.

Podobný exces však není ze strany Auriera žádnou novinkou. Už v minulém roce se videem na Facebooku vulgárně pustil do rozhodčího Björna Kuiperse, za což byl potrestán stopkou na tři zápasy.

Nyní to ale vypadá, že trest bude mnohem tvrdší. Není totiž příliš pravděpodobné, že by mu jak trenér, tak hráči jeho slova odpustili a mladý bek, jenž měl našlápnuto na hvězdnou kariéru, si tak bude muset hledat nového zaměstnavatele. Otázkou však je, kdo by podobného hráče chtěl mít v týmu.

Zdroj
ČTK, espn.com, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články