Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Úplatky ve třetí lize. Policie obvinila na Moravě hned čtyři fotbalisty

Sázky a úplatky jsou opět na scéně. Policie obvinila čtyři fotbalisty v souvislosti s podezřelým zápasem MSFL z loňského listopadu mezi Mohelnicí a Valašským Meziříčím. Sázkařskou mafií mohly být kromě tohoto ovlivněny i další duely. Informaci přinesla MF Dnes.

Utkání Darmstadt - Hertha Berlín
zdroj: imago sportfotodienst

Obvinění se týká tří bývalých hráčů Mohelnice - obránců Daniela Ivana s Jaroslavem Hlavsou a brankáře Pavla Rohela. Čtvrtým obviněným je Michal Skwarczek, jenž v zápase nastoupil v dresu Valašského Meziříčí.

"K tomu zápasu jsem však nevypovídal a nemám k tomu co říct ani vám. O mě se tam vůbec nejednalo, to je asi vše," řekl tehdejší kapitán Valašského Meziříčí Skwarczek, jenž odmítl, že by ostatní obviněné před zápasem nebo během něj kontaktoval.

"Jediný, s kým jsem se kdy bavil, byl Pavel Rohel, s nímž jsem se potkal ve Valmezu. Ale před zápasem jsme nebyli v kontaktu. Jinak ty ostatní kluky ani neznám. A tak to i všichni uvedli ve výpovědích, že jsme se v životě nepotkali ani nebavili," uvedl Skwarczek.

"V souvislosti s daným fotbalovým utkáním byli obviněni čtyři muži. V jednom případě z trestného činu podplácení, za který hrozí až dvouleté vězení, a tři muži byli obviněni z přijetí úplatku, což trestní zákoník umožňuje potrestat až čtyřletým vězením," upřesnil policejní mluvčí ve Zlínském kraji Vladislav Malcharczik.

Zápasu, jenž se odehrál 12. listopadu loňského roku, předcházelo podezření tehdejšího sportovního manažera Mohelnice Přemysla Buby, že se brankář Rohel, jenž v klubu hostoval právě z Valašského Meziříčí, chystá utkání ovlivnit.

Na poslední chvíli ho proto vyřadil ze sestavy. Na podezřelé okolnosti ukazující na ovlivnění utkání tehdy zároveň upozornila i mezinárodní společnost FederBet, která se vyhledáváním zápasů poznamenaných neobvyklými sázkami zabývá po celém světě.

V utkání měly údajně padnout dva góly za poločas a čtyři a více celkově. První část scénáře se naplnila díky dvěma pokutovým kopům, z nichž jeden způsobil svým zákrokem obviněný Hlavsa. V druhém poločase vstřelilo Valašské Meziříčí druhý gól, ale další už navzdory řadě šancí a nastřelené tyči nepadl.

Po zápase Rohel a Ivan v Mohelnici skončili a z klubu brzy nato odešel také lotyšský stoper Kirils Grigorovs. Všechny tři přivedl před startem soutěže manažer Buba, jehož do klubu v létě dosadili čínští investoři, u nichž panovalo podezření na spojení se sázkařskou mafií. Číňané už nyní v Mohelnici nepůsobí a klub odnesl experiment pádem do krajského přeboru.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články