Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

United zvýšili náskok, Chelsea bez Čecha ztratila výhru v závěru

Londýn - Fotbalisté Manchesteru United porazili ve 24. kole anglické ligy Southampton 2:1 a díky zaváhání "Citizens" v duelu s QPR navýšili náskok v čele tabulky na sedm bodů. Arsenal s Tomášem Rosickým na lavičce náhradníků remizoval s Liverpoolem 2:2 a na pohárové příčky ztrácí tři body. Na soupisce Chelsea v souboji s Readingem kvůli přetrvávajícím problémům s lýtkem chyběl gólman Petr Čech a "Blues" bez něj na půdě nováčka jen remizovali 2:2.

Manchester United v duelu se Southamptonem na Old Trafford překvapivě brzy prohrával. Nedorozumění mezi záložníkem Carrickem a gólmanem De Geou potrestal hostující Rodriguez. Jenže United dokázali rychle odpovědět, když se po Kagawově přihrávce trefil přesně k tyči Rooney. Tentýž hráč pak v 27. minutě druhou brankou skóre otočil.

Dalšího gólu se už diváci nedočkali, a tak United vedou tabulku se sedmibodovým náskokem před svým městským rivalem. Southampton je šestnáctý a na výhru nad United čeká již deset let.

Liverpool šel na Emirates Stadium do vedení už v páté minutě, kdy se tečovanou střelou z vápna prosadil nejlepší klubový střelec Suaréz a zaznamenal tak sedmnáctou ligovou trefu. Stáhl tak zároveň vedení Nizozemce Van Persieho v čele statistik Premier League na jediný gól.

Další branky pak padaly až po změně stran. V 60. minutě zvýšil vedení "Reds" Henderson, jenže Arsenal dokázal vzápětí reagovat. Na 1:2 nejprve snížil hlavou Giroud, který se trefil již popáté v posledních čtyřech domácích zápasech, a za dvě minuty vyrovnal svou jedenáctou ligovou brankou nejlepší střelec "Gunners" Walcott.

Arsenal tak sice odvrátil porážku, ale díky výhře Evertonu nad West Bromwichem ztrácí na příčky zajišťující evropské poháry tři body. Liverpool je sedmý.

Chelsea bez zraněného Čecha šla do vedení na hřišti Readingu těsně před přestávkou zásluhou Matovy přesné střely. Na 2:0 zvýšil v 66. minutě Lampard. "Blues" ale nedokázali vedení udržet, když je dvěma brankami v samém závěru sestřelil Le Fondre.

Hosté zůstali v tabulce třetí, promarnili ale příležitost stáhnout náskok Manchesteru City, na který stále ztrácejí šest bodů. Reading naopak díky remíze opustil sestupové pásmo a je sedmnáctý.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články