Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

United vyhráli a předstihli Liverpool v čele Premier League

Fotbalová Premier League má nového lídra. Hráči Manchesteru United vyhráli dohrávku 1. kola v Burnley 1:0 a vystřídali na špici tabulky Liverpool, před nímž nyní vedou o tři body. Jediný gól zápasu vstřelil z voleje Paul Pogba.

Paul Pogba
zdroj: ČTK/PA autor: Jon Super

Francouzský mistr světa rozhodl zápas v 71. minutě tečovanou střelou bez přípravy z hranice pokutového území po obloučku Marcuse Rashforda. Devět minut po Pogbově brance přišel na trávník v domácím dresu český útočník Matěj Vydra.

United vyhráli sedmý z osmi posledních zápasů a po Novém roce vedou tabulku poprvé od sezony 2012/13, kdy získali titul. První místo budou svěřenci Oleho Gunnara Solskjaera hájit v nedělním šlágru na hřišti Liverpoolu.

Na čtvrté místo se posunul Everton díky vítězství 2:1 ve Wolverhamptonu. Rozhodující branku vstřelil v 77. minutě hlavou Michael Keane a tým Carla Ancelottiho se bodově dotáhl na třetí Leicester. Na Liverpool ztrácí bod.

Sheffield United ukončil v 18. zápase čekání na první výhru v sezoně Premier League. Poslední tým tabulky díky gólu z penalty zdolal 1:0 oslabený Newcastle a mohl po 186 dnech slavit ligové vítězství. Hostující Newcastle hrál o deseti celý druhý poločas poté, co byl krátce před přestávkou vyloučen Ryan Fraser. Sheffield byl v utkání lepším týmem a dočkal se odměny v 73. minutě, kdy střídající Billy Sharp proměnil penaltu za ruku. "Blades" jsou po první výhře stále poslední s pěti body, na záchranu ztrácejí devět bodů.

Anglická fotbalová liga:

1. kolo: Burnley - Manchester United 0:1 (71. Pogba).

18. kolo: Sheffield United - Newcastle 1:0 (73. Sharp z pen.), Wolverhampton - Everton 1:2 (14. Neves - 6. Iwobi, 77. Keane).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články