Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

United si rozdělili body s Chelsea, Agüero udržel Manchester City v čele tabulky

Šlágr 36. kola Premier League přinesl remízu. Komu víc vyhovuje? Spíš Chelsea. Ta se na Old Trafford rozešla s Manchesterem United smírně 1:1 a drží čtvrtou příčku, poslední, která zaručuje místo v Lize mistrů. Arsenal prohrál potřetí v řadě s Leicesterem 0:3 a na svého rivala ztrácí dva body. Red Devils mají manko tříbodové. V boji o titul je stále Manchester City před Liverpoolem, který si poradil s Huddersfieldem 5:0. Výhru nad Burnley zajistil Sergio Agüero.

Eden Hazard z Chelsea v souboji s Ashleym Youngem z United
zdroj: Reuters autor: Jason Cairnduff

V šlágru kola mezi Manchesterem United a Chelsea šli do vedení "Rudí ďáblové", poté co v 11. minutě skóroval v den jednatřicátých narozenin po pohledné akci záložník Mata. Ve 43. minutě ale vyrazil gólman De Gea Rüdigerův pokus z velké dálky jen k dobíhajícímu Alonsovi, který z úhlu španělského krajana překonal.

Druhý poločas se nesl v nervózním duchu, oba trenéři museli po ostrých zákrocích dvakrát střídat kvůli zranění. Větší šance už k vidění nebyly, a tak i druhé ligové vzájemné utkání v sezoně skončilo remízou.

Je nám líto, video expirovalo.
United jen remizovali s Chelsea, Burnley nezastavilo hráče City

Obhájce titulu vytěžil vítěznou trefu z velkého náporu v úvodu druhého poločasu. Agüerovu střelu mířící do sítě sice vykopl obránce Lowton, ale gólová technologie prokázala, že míč už byl pár centimetrů za brankovou čárou. Argentinský kanonýr vstřelil 20 gólů v páté sezoně PL v řadě, což se před ním povedlo pouze Thierrymu Henrymu.

Zvýšit skóre mohl střídající Gabriel Jesus, nicméně jeho ránu tentokrát dokázal stoper Mee vykopnout včas. To už byl na hřišti i český reprezentant Matěj Vydra, jenž v 72. minutě nahradil na hrotu útoku Wooda.

"Citizens" mají 92 bodů, o jeden více než druhý Liverpool. Teprve podruhé v historii nejvyšší anglické soutěže získala dvě mužstva v jednom ročníku více než 90 bodů.

Fotbalisté Manchesteru City slaví vítězný gól na stadionu Burnley
zdroj: CoverImages autor: Daniel/phcimages/Cover Images

Úvodní tlak aktivnějších "Lišek" ještě vzrostl od 36. minuty, protože byl po druhé žluté kartě vyloučen Maitland-Niles. Arsenal držel ve hře fenomenálními zákroky gólman Leno, který dostal opět přednost před Čechem. Německý gólman ale přece jen kapituloval v 59. minutě po Tielemansově hlavičce.

Domácí vyslali směrem na bránu "Kanonýrů" 23 střel a v závěru ještě přidal dva přesné zásahy kanonýr Vardy. Nejlepší střelec Leicesteru zaznamenal 17. a 18. ligovou branku v sezoně, proti Arsenalu se v kariéře prosadil už osmkrát.

Jamie Vardy z Leicesteru (uprostřed) se raduje z gólu v utkání proti Arsenalu
zdroj: REUTERS autor: David Klein

Tottenham poprvé prohrál na novém stadionu

Spurs v derby s West Hamem sice soupeře přehrávali, ale na jeho obranu nevyzráli ani jednou. Naopak v 67. minutě si na přihrávku Arnautoviče naběhl Michail Antonio a z rohu malého vápna prostřelil Llorise.

Je nám líto, video expirovalo.
Tottenham poprvé prohrál na novém stadionu, s West Hamem 0:1

Z podobné šance mohl Antonio v závěru ještě zvýšit, ale tentokrát domácího brankáře neprostřelil. West Ham i tak cennou výhru udržel, protože v nastavení vykopl Janssenovu gólovou hlavičku na brankové čáře Balbuena.

Keita i Salah se zapsali do historie Liverpoolu

"Reds" v historii Premier League neskórovali rychleji. Naby Keita totiž využil nepovedenou rozehrávku soupeře a rozvlnil síť po 15 sekundách. Druhou branku dal ve 23. minutě Sadio Mané a těsně před přestávkou zvýraznil náskok domácích Salah, který v prvních 100 utkáních za klub zaznamenal rekordní počet 69 branek.

Po změně stran nejprve přidal svůj druhý gól opět hlavou Mané a v závěru stanovil konečný výsledek Salah. 

Je nám líto, video expirovalo.
Liverpool nasázel "bůra" Huddersfieldu, dvakrát se trefili Mané a Salah

Tým z města Beatles neprohrál v Premier League 15 zápasů v řadě a vítěznou sérii protáhl na sedm utkání. Na domácím stadionu nepoznal přemožitele už 39 duelů, což je druhá nejdelší série v historii soutěže. Lepší bilanci má jen Chelsea (86).

Norwich a Sheffield United postoupily do Premier League

Norwich se vrací do nejvyšší anglické soutěže. Po tříleté absenci v Premier League si postup zajistil sobotní výhrou 2:1 nad Blackburnem a v čele má nedostižný náskok osmi bodů před třetím Leedsem, který v neděli remizoval 1:1 s Aston Villou, což zajistilo místenku mezi elitu i Sheffieldu United - ten si zahraje PL po dvanácti letech.

O třetí postupové místo se bude hrát čtyřčlenné play-off.

Wolverhampton vyhrál 2:1 ve Watfordu a na sedmém místě už má čtyřbodový náskok právě před zmíněným soupeřem a Evertonem, který jen remizoval 0:0 na stadionu Crystal Palace.

Cardiff prohrál 0:1 na hřišti už jistě sestupujícího Fulhamu a mohl už sestoupit. Jenže sedmnáctý Brighton pouze remizoval 1:1 s Newcastlem a naděje Cardiffu ještě žije. Dvě kola před koncem však ztrácí čtyři body.

Bournemouth remizoval 3:3 se Southamptonem zásluhou dvou branek a asistence v podání Calluma Wilsona. Ten si už v této sezoně nahrál s Ryanem Fraserem vzájemně na 12 branek. Více v historii soutěže zvládli jen Alan Shearer s Chrisem Suttonem, kteří si během jednoho ročníku nahráli na 13 gólů.

Anglická fotbalová liga - 36. kolo:

Liverpool - Huddersfield 5:0 (23. a 66. Mané, 45.+1 a 83. Salah, 1. Keita), Tottenham - West Ham United 0:1 (67. Antonio), Crystal Palace - Everton 0:0, Fulham - Cardiff 1:0 (79. Babel), Southampton - Bournemouth 3:3 (12. Long, 55. Ward-Prowse, 67. Targett - 32. a 86. C. Wilson, 20. Gosling), Watford - Wolverhampton 1:2 (49. Gray - 41. Jiménez, 77. Diogo Jota), Brighton - Newcastle 1:1 (75. Gross - 18. Perez), Leicester - Arsenal 3:0 (86. a 90.+5 Vardy, 59. Tielemans), Burnley - Manchester City 0:1 (63. Agüero), Manchester United - Chelsea 1:1 (11. Mata - 43. Alonso).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články